Geçtiğimiz Cuma akşamı Ümraniye Nikâh Dairesi Salonu’nda gerçekleştirilen iftara yaklaşık 2000 kişi hazır bulundu.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karaca, İstanbul’da yoğun bir Çorumlu nüfusu bulunduğunu hatırlatarak, “Birlik ve beraberliğimizi daim kılıp kendi içimizde kenetlenmemiz gerektiğine inanıyorum. İnşallah Çorumlular İstanbul’da güçlenerek yoluna devam edecektir.” dedi.

Çorum’un bazı yatırımlar konusunda hâlâ “üvey evlat” muamelesi gördüğünü vurgulayan Mehmet Karaca, “Yanı başında 50-60 bin nüfuslu yerde havaalanı varken 250 bin nüfuslu, Anadolu’nun kaplanı Çorum’da yoktur. Ne demiryolu ne de havaalanı olmamasına rağmen Samsun gibi bir şehirle yarışmaktadır. Sanayisi son derece gelişmiştir ve bu şehir tüm yatırımları sonuna kadar hak etmektedir. Çorum dünyanın 145 ülkesine ihracat yapmaktadır. Dolayısıyla sanayici ve iş adamlarımızla ne kadar övünsek azdır. İnşallah iş adamlarımızdaki başarıyı Çorum siyasetinde de görebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra iftara katılanlar Ramazan etkinliklerinin düzenlendiği Ümraniye Santral Meydanı’nda kurulu olan Çorum standına geçtiler.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim