Amasya’da gerçekleştirdiği ziyaret dönüşünde Çorum’a uğrayan Bakan Mehmet Cahit Turhan, Anitta Otel’de Ak Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Ak Parti Çorum Eski Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve partililer ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, ülkenin önümüzdeki günlerde yerel seçimlere hazırlandığını belirterek, seçilenlerin yaşanılan alanlarda halka hizmet edeceğini ve bu hizmetlerle yaşam kalitesinin artacağını ifade etti. Daha önceki yıllarda olduğu gibi berbat yollar, içilmeyen sular ve kirli bir hava olmaması için işin ehline verilmesi gerektiğini vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Bizim iktidarımızda yerel yönetimlerin önemi büyük. Halka ulaşmak yerel yönetimlerle olur. Bu seçimler bizim için fırsattır. Hizmet edebilmemiz için yetki almamız lazım” dedi. Ak belediyeciliğin bu işin ehli olduğunu, yönetimin kişisel beceri değil ekip işi olduğunu anlatan Bakan Turhan, amaçlarının ülkenin gelişmesi ve refah seviyesinin artırılması olduğunu dile getirdi. Yetki için insanların gönlüne hitap etmek gerektiğini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Bunlar tevazu, azim ve gayretle olacaktır” dedi.

“NEMELAZIM DEMEYİN ÇALIŞIN”

Seçimlerin çalışmakla kazanılabileceğini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, nemelazımcılığın büyük bir imparatorluğu yıktığını ifade ederek, 17 yıldır iktidar olmanın rehavetine kapılarak kimsenin nasıl olsa kazanırız demeye hakkının olmadığını anlattı.

Devletin büyüdüğü gibi hizmetlerin de büyümesi gerektiğini anlatan Bakan Turhan, “Yollarımızı bölünmüş hale getirdik. Çorum bir sanayi kenti bu konudaki ihtiyaçlarını göz önüne alarak ilave projeler başlattık. Büyüyen ekonomi yükünü kaldırmak için demiryoluna önem veriyoruz. Proje tamamlanmak üzere” dedi.

OSMANCIK YOLU İÇİN TALİMAT

Osmancık yolunda arazi şartları nedeniyle çalışmalar yapıldığını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Karayolları Genel Müdürlüğüne talimat verdiğini bu yolla ilgili bütçe sorunu yaşanmayacağını anlattı.

Konuşmasında İskilip yolunun da kısa sürede tamamlanacağını ayrıca Ortaköy yolunda çalışmaların başladığını belirten Bakan Turhan, Ortaköy’e kadar olan kısmın projelerinin tamamlanacağını ve bu yıl ihaleye çıkacağını söyledi.

“HAVAALANI YAPILACAKSA AK PARTİ YAPAR”

Toplantıda Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’nın Çorumla ilgili sıkıntıları kendisine anlattığını, Çorumluların en çok istediği konulardan birisin de havaalanı olduğunu öğrendiğini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Çorum’da havaalanı yapılacaksa bunu ancak Ak Parti yapar. Etüt çalışmalarının başlatılması için talimat veriyorum” dedi.
Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı da toplantı sonunda Havaalanı için çok ter döktüklerini ve en sonunda bu çalışmaların sonucunu aldıklarını belirterek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’dan havaalanı için etüt çalışmalarının başlatılacağı sözünü aldıklarını bunun Çorum için hayırlı olmasını dilediğini ifade etti. Toplantı sonunda Bakan Turhan’a havaalanı ve uçak maketi hediye edildi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim