Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Fen Lisesi’nde düzenlenen söyleşi programına katıldı.
Çorum Fen Lisesi Okul Aile Birliği’nin davetlisi olarak okula ziyarette bulunan Rektör Alkan, öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Okul Müdür Vekili Mustafa Yeşil, Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Kaleycik ile okul öğretmenleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı söyleşi programı sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti.
Program, Fen Lisesi Müdür Vekili Mustafa Yeşil’in konuşması ile başladı. Eğitim-öğretim faaliyetleri ile sosyal ve sportif çalışmaları bir arada götürerek başarı yolunda hızla ilerlediklerini belirten Yeşil, okulda etüt salonunun hazırlandığını, tüm sınıflara yönelik deneme sınavlarının yapıldığını, yayın ve iletişim kulübüyle gazete çıkarıldığını ve sinema kulübüyle de kısa film yarışmalarına hazırlanıldığını söyledi.
Başarılarından dolayı okul öğrencilerini tebrik ederek konuşmasına başlayan Rektör Alkan ise, Fen Lisesi’nin bilim adamı yetiştirmede Çorum’un öncü okullarından olduğunu ve geçen yıl Türkiye 9.su çıkartarak bunu ispatladığını dile getirdi. Fen Lisesi ile Hitit Üniversitesi arasında yapılan işbirliğine de değinen Rektör Alkan, işbirliği protokolünün diğer kurumlara da örnek teşkil etmesini diledi.
Konuşmasında, öğrencilerden zamanı çok iyi değerlendirmelerini isteyen Prof. Dr. Alkan, “Artık her şey zamana karşı yarışıyor. Onun için zamanı iyi kullanarak, sizlerin birer bilim adamı olarak aramıza katılmanızı istiyorum” dedi.


(Onur MÜLAZIM) 
Editör: TE Bilisim