Ziyaretlerde köy temsilci ve yardımcılardan bilgiler aldıklarını anlatan Demiral, yapılan araştırmalar ve görülen şeylerin ülke ve Çorum için hiç içler açıcı olmadığını ifade etti. Çiftçilerin mahsul ekmekten vaz geçeceklerini ve aldıklarının yeni giderleri karşılayamamasından şikayetçi olduğunu anlatan Demiral, geçen sene afaki fiyatlara ulaşan soğan fiyatları nedeni ile 70 ton-100 ton soğan için bazılarına cezalar kesilip stokçuluk ile suçlandıklarını, 10 dönümlük yerden çıkan soğanın her evde olduğunu, bu tonajların stokçuluk olmadığını ama şimdi soğanın 0.35 -0.40 liraya satılırken devletin kendilerine yardımcı olmadığını kaydetti.

Demiral; “Esnaf elektrik ve doğal gaz giderleri özellikle sonbahar ve kışın artıyor, bunun tersine işlerimizde taban seviyelere düşüyor. Ödemekte inanın ihbarname gelsin de biraz daha gün kazanalım deniyor.

Giderlerimiz gelirlerimizden fazla olma sebebi ile işçi ve eleman çıkarmak ile tasarruf etmeye, gitmeye çalışıyoruz. Bu nedenle işşizlik artarken, birçok evine ekmek götüren kardeşimiz mağdur kalıyor. Biz memleketimizde ve ülkemizde üreten kim olursa olsun elinden tutmalıyız. Sayın devlet büyüklerimiz çiftçiye, hayvancıya ve esnafa desteği siyonizmin en etkili silahı olan faiz ve kredi sistemi ile çözüm bulmaya gidiyor. Bu anlayış maalesef ki bataklık misali çıkmaza sokuyor halkımızı. Biz milletimiz için varız. Diyen bir devlet anlayışı en kısa zamanda hakim olmalı. Üreten ve tüketen aynı kefeye konulmamalı üreticilerimiz ürettiklerini satış pazarında değeri ile satacak güvence ve güvene kavuşmalı. Giderlerimizi azaltacak adımlar olur ise hem ülkede fiyatlar düşer hem de stok ve rantlar azalır” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim