İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, 2015-2016 eğitim öğretim yılında son derece başarılı bir dönem geçirdiklerini belirterek, Çorum’un gerek TEOG gerekse YGS, LYS sınavlarında son yıllarda yakaladığı ivmeyi artırarak daha üst sıralara doğru yükseldiğini ifade etti.
“Geçen yıl önceki yıldan, bu yıl da geçen yıldan daha iyi sonuçlar elde ettik” diyen Milli Eğitim Müdürü Büyük, ülke ortalamasının üzerinde bir ortalama ile eğitim öğretim yılını tamamladıklarını açıkladı.
Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 2015-2016 Eğitim öğretim yılında yapılan çalışmalarla ilgili olarak “Yılsonu değerlendirme toplantısı” yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün başkanlık ettiği toplantıda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri yapılan çalışmalarla ilgili genel bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulundular.
Okulların eğitim öğretim faaliyetleri, fiziki durumları, hayat oyu öğrenme kursları TEOG-YGS-LYS sonuçları, önceki yıllar göre durum, okulların proje yapma kapasiteleri gibi konuların paylaşıldığı toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün konuşmasıyla tamamlandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, konuşmasının başında; ülkemizin varlığına kast eden hainlere karşı dimdik duran, memleket sevdalılarını selamladı. Kahraman vatan evlatlarından şehit olanlara rahmet, ailelerine sabr-ı cemil diledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük konuşmasında şöyle dedi: “Siz değerli okul müdürlerimize yapmış oluğunuz başarılı çalışmalardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Eğitim yönetimi olarak öğrencilerimizin en iyi eğitimi almaları, akademik anlamda başarılar elde ederken, ahlaki anlamda da en üst donanıma sahip olmaları öncelikli hedefimizdir. Ülkemizin içinde bulunduğu şu durumda ahlaki donanımın akademik yeterlilikten çok daha önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Vizyonumuzu belirlerken bu önceliğe riayet etmemizin önemi de böylece ispatlanmış oldu.
Gerek TEOG gerekse YGS, LYS sınavlarında ilimiz son yıllarda yakaladığı ivmeyi artırarak daha üst sıralara doğru yükseltmiştir. Geçen yıl önceki yıldan, bu yıl da geçen yıldan daha iyi sonuçlar elde ettik. Ülkemiz ortalamasının üzerinde bir ortalama ile eğitim öğretim yılını tamamladık. Bu durum bizi rehavete sürüklememeli. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında bu yıl ki çalışmalarımızın artarak devamı için şimdiden planlamalarımızı yapmalı, çalışmalara başlamalıyız. Bir günümüz bile boşa geçmemeli. İlimiz merkezden kenara doğru tüm okul seviyelerinde fiziki yeterlilik bakımından çok mesafe kat etmiştir. En ücra köşemizdeki okulumuz bile merkezdeki okullarımızla aynı hatta daha iyi donanıma sahiptir.
Bilgiye ulaşma yollarında elimizdeki imkanlar her geçen gün artmakta, dolayısıyla mazeretlerimiz azalmaktadır. Bizlere düşen de çalışmalarımızı artırarak, çeşitlendirerek, geliştirerek toplumun her katmanına yayarak devam ettirmektir. Çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum”
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim