Turgut Özal Konferans Salonu’nda Cuma akşamı gerçekleştirilen toplantıya AKP Genel Merkez Çorum İl Koordinatörü Recep Yıldırım, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Kurucularından 22. Dönem Çorum Milletvekili ve Genel Merkez Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi Ali Yüksel Kavuştu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Köse’nin yanı sıra çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

AKP İl Teşkilat Başkanı Murat Günay’ın yönetiminde yapılan toplantının Divan Heyeti’nde Turan Ağca, Ertuğrul Eren, Rıza Coşar ve Reyhan Partici görev aldı.

İlk olarak Başbakan Binali Yıldırım tarafından gönderilen teşekkür mesajının da okunduğu toplantıda sırasıyla kürsüye gelen Mehmet Karadağ, Meryem Demir, Burak Köse, Muzaffer Külcü, Ali Yüksel Kavuştu, Salim Uslu ve Recep Yıldırım, 16 Nisan’da gerçekleştirilen referandumda Çorum’un Türkiye ortalamasının 14 puan üzerinde oy alması nedeniyle teşkilat mensuplarına teşekkür ettiler.

Eski Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, Çorum’un referandumda elde ettiği başarının bir “numune-i timsal” olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum mitinginin büyük bir coşkuya sahne olduğunu ve bundan da Erdoğan’ın son derece memnun kaldığını hatırlattı.

Milletvekili Salim Uslu ise 16 Nisan’daki referandumla birlikte Türk milletinin, “AK Parti’den asla vazgeçmem” mesajı verdiğini kaydetti.

İl Koordinatörü Recep Yıldırım ise konuşmasında Çorumluların referandumda gerek bölge içinde, gerekse ülke genelinde örnek bir başarıya imza attığını dile getirerek, “Çorumluluğunuzu gösterdiniz. Dünyanın merkezi Çorum’dur.” dedi.

2019’a kadar işlerinin daha da zor olacağına dikkat çeken Recep Yıldırım, 21 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Genel Başkanlığa getireceklerini hatırlatarak, “2019’daki seçimlerde ise Sayın Erdoğan’ı en yüksek oranda bir oyla Başkan yapmak için çok sıkı çalışma yapmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim