Vakıf bahçesinde düzenlenen ve 9 Eylül 2017 Cumartesi akşamı Dertli Divani ve Gençlerle Muhabbet programı ile başlayan etkinliğin ikinci günü de çeşitli etkinliklerle devam etti.

Saat 12.00’de semah gösterisi ile başlayan yaz sonu etkinlikleri, Hacı Bektaş Vakfı Türk Halk Müziği Korosu’nun birbirinden güzel parçalardan oluşan programının ardından da Dertli Divani bir dinleti sundu.

Vakıf bahçesinde gerçekleştirilen; çeşitli siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütü temsilcisi ile çok sayıda yurttaş katıldığı etkinlik beğeni topladı.

Etkinliğe katılanlar arasında CHP İl Başkan Yardımcıları Yüksel Aydemir ve Kenan Özcan, CHP Merkez İlçe Başkanvekili Saadet Aydoğdu, CHP eski il başkanlarından Gazi Özkubat, CHP Milletvekili Adaylarından Muharrem Bozdoğan ve Dinçer Solmaz, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, Avukat Sadık Eral, EMEP yöneticilerinden Meliha Üşüdür ve Seher Bolat, Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül ile bazı sendika yöneticileri, vakıf yöneticileri, gençler ve kadınlar olmak üzere birçok davetli yer aldı.

RUHİ SU'NUN SESİNE BENZERLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ

Gaziantep Üniversitesi Konservatuar öğrencisi Gözde Özsoy’un ardından sahneye gelen Türk Halk Müziği’nin tanınmış seslerinden Hasan Karayol, seslendirdiği türkülerle davetlilere doyumsuz bir türkü ziyafeti çekti.

Hasan Karayol'un sesinin 20 Eylül 1985 tarihinde yitirdiğimiz ünlü ses sanatçısı Ruhi Su'yu çağrıştırması dikkatlerden kaçmadı. Özellikle Ruhi Su'nun söylediği parçaları seslendirirken sergilediği performans büyüledi.

Sıcak havaya rağmen vakıf bahçesini dolduran davetlilerin de zaman zaman sanatçının seslendirdiği türkülere eşlik ettiği program halaylarla sona erdi.

Sanatçı Hasan Karayol’un programının ardından da ‘Eğitim, Hak, Hukuk ve Adalet’ konulu panele geçildi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim