İlk olarak Gaziantep Valisi Davut Gül’ü ziyaret eden Çorum Çölyak Derneği ve Gaziantep Çölyak Derneği yöneticileri, “Gaziantep Gastronomisinde Glutensiz Keşifler” isimli proje hakkında bilgi verdiler.

Çorum Çölyak Derneği’nin logosunu içeren çini ve Çorum Leblebisi’nin hediye edildiği ziyaretin ardından Gaziantep Üniversitesi’ne geçen heyet, üniversitede çölyaklılar için verilen glütensiz yemek hizmetini inceledi.

Gezi kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden heyete Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Serdar Tolay, Engelli Koordinasyon Merkezi Genel Koordinatörü Ayfer Özçetin ve Daire Müdürü Yusuf Çelebi bilgi verdi.

Türkiye’de kurulan ilk korumalı kafe olan “Glutensiz Bir Başka Kafe” ve “Mutlu Kafe”yi inceleyen Çorum heyeti tarafından yapılan açıklamada, “Çölyaklıların hayatını kolaylaştıracak ürünlerin üretimi ve satışı ile Gaziantep te çok önemli bir yere sahip olan bu kafe adından da anlaşıldığı üzere her haliyle çok özeldir. Çalışanlarının % 75’i engelli olan kafede çölyaklılar için verilen hizmete hayran kaldık. Tadı harika olan glutensiz ürünleri üreten şefimizden kafe hakkında çok güzel bilgiler edindik ve glutensiz ürünlerden satın aldık” denildi.

Çorum Çölyak Derneği yöneticileri son olarak Gaziantep’i gezerek, kentteki glütensiz imalathaneler hakkında bilgi aldılar.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim