Önceki gece merkezde -8’e kadar sıcaklığın düştüğü gözlenirken, kar yağışının devam etmesi ile birlikte öğlen saatlerinde sıcaklık biraz daha yükseldi. Kar kent merkezi ile ilçelerin neredeyse tamamında kendini gösterirken, Çorum – Ankara ve Çorum-Samsun yolunda da zaman zaman trafikte aksamaların meydana geldiği öğrenildi.
Karayolları, Bölge Trafik ekiplerinin denetiminde trafik akışı sağlanırken, kent merkezinde Belediye’nin temizlik ve tuzlama çalışmalarında yetersiz kaldığına yönelik bir çok şikayet dile getirildi. Bir çok aracın tuzlama yapılmaması nedeniyle kar altındaki buzda kaydığını belirten vatandaşlar sokakların adeta buz pisti gibi olduğunu, bir çok kişinin de kayarak düştüğünü vurguladılar.
Kar yağışı nedeniyle İl Özel İdaresi ekipleri de kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlattı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, kar yağışı sonucunda 200’e yakın köy yolunun ulaşıma kapandığını ve bunların açılması için 27 greyder, 4 kar paletli kamyon ve 2 greyderle çalışmaların sürdüğünü söyledi.







(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim