“Minik Kalpler Atsın Diye” sloganı ile ilk defa düzenlenen ve oturum başkanlığını Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış’ın yaptığı çalıştaya, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, Kamu Hastaneleri Birliği Sekreterliği Tıbbı Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. A. Fahri Şahin, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Görkem, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim dalından Yrd. Doç. Dr. Cihan Toğrul, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim dalından Yrd. Doç. Banu Katlan ve yanı sıra Çorum ilinde kamu ve özel hastanelerde görev yapan Uzman Hekimler, Aile Hekimleri, Sağlık Çalışanları ve Çorum Belediyesinden temsilciler katıldı.
Çorum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış yaptığı konuşmada; Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Anne ve Bebek Ölümlerinin kurumsal olarak kırmızı çizgileri olduğunu, Bebek Ölüm Hızında il olarak Türkiye ortalamasının altında olduklarını ancak buna rağmen önlenebilir tüm erken ölümlerin önlenmesi adına çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi. Anne ve bebek sağlığı açısından önemli olan doğum öncesi bakım ve doğumun bir sağlık kuruluşunda yapılma sıklığında iyileşmeler sağlanarak anne ve bebek ölüm oranlarında düşüşler sağlanacağını ifade eden Dr. Ahmet Barış kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları dahil tüm sektörler arası işbirliğinin önemine işaret etti.
Daha sonra Çorum Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Selim Asaroğlu’nun “Bebek Ölümleri Nasıl Azaltılmalı”, Çorum Eğitim Araştırma Hastanesi Kadın Hast. Ve Doğum Uzmanı Yar. Doç. Dr. Cihan Toğrul’un “Riskli Gebelikler” ve Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Orhan Okur’un “İlimiz 2013-2015 yılları arasındaki Çorum İli Bebek Ölümleri” konulu sunumların ardından çalıştaya geçildi.
Karşılıklı görüş ve önerilerin tartışıldığı çalıştayda Riskli Gebelerin tespiti ve İzlenmesi, Prematüre ve İmmature Doğumların Önlenmesi, Yenidoğan Takibi ve Nitelikli Bebek İzlemi ve Sektörler Arası İşbirliği konu başlıkları ele alındı.




(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim