Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi yıllarında Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Prof. Dr. Ahmet Samsunlu ve Prof. Dr. Lütfi Akça sayesinde Çorum’u ve Çorum insanını yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, “Çorum’a gönül borcum var. Çorum çalışkan, yiğit insanların memleketi. Buraya ne yapsak azdır” dedi.
31 tesisin temel atma töreni ve açılışı amacıyla ilimize gelen Bakan Eroğlu, ilk olarak Çorum Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ak Parti Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve kalabalık bir grup tarafından karşılanan Eroğlu, daha sonra Valilik makamına geçti ve burada bir dizi açıklamada bulundu.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın bütün kadrosu ile Çorum’a geldiğini, deyim yerindeyse bakanlığın kapısına kilit vurarak mesailerini Çorum için harcayacaklarını ifade eden Eroğlu, “Geçen sene 50 müjde vermiştik. Bu sene 18 müjdeyle geldik” dedi.
Çorum’un baraj ve göletler şehri olmaya başladığını belirten Eroğlu, geçen yıl verdikleri 50 müjdeden 36’sını bitirdiklerini kaydederek, verdikleri her sözü yerine getirdiklerini dile getirdi. Eroğlu, bu yıl ise 31 tesisin temel atma töreni ve açılışını yapacaklarını anımsatarak, bunların toplam maliyetinin 365 milyon lira olduğunu ifade etti.
Eskiden Çorum’un unutulan bir il olduğunu ve hiçbir kamu yatırımı almadığını kaydeden Eroğlu, “Ak Parti hükümetimizle birlikte birçok alanda olduğu gibi Orman ve Su İşleri alanında da çok önemli yatırımların altına imza attık. Yılan hikayesine dönen Koçhisar’ı bitirdik. Oradan Alaca’ya ve Çorum’a su vereceğiz. Ne kadar sulanacak arazimiz varsa bunların tamamını sulayacağız. 48 gölet yaparak sulanamayan toprak bırakmayacağız” şeklinde konuştu.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim