Alaca Avni Çelik MYO Aşçılık Programı öğrencilerimizden Mehmet Kaya, yarışmada kültürel mirasa saygı ve genç nesillere kültürümüzün aktarılması amacıyla düzenlenen Yöresel Lezzetler kategorisinde Çorum’a has olan “Çorum Baklavası” ile ikinciliği elde ederek gümüş madalya kazandı.

Uluslararası profesyonel yarışmacıların katıldığı ve değerlendirmelerde ise uluslararası jüri üyelerinin yer aldığı yarışma ve festivale Nijerya, Hırvatistan, Sırbistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Slovenya ve Türkiye’den 16 kategori başlığı altında 150 yarışmacı katıldı. Ayrıca festival kapsamında 132 adet de pasta yapıldı.

Samsun’da derece elde eden öğrenciler, Alaca Avni Çelik MYO Müdürü Doç. Dr. Bahat Comba ve Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Remzi Bilgili ile birlikte HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti. Öğrencileri kutlayan Rektör Alkan ise HİTÜ olarak öğrencilerin her anlamda kendilerini geliştirmeleri ve daha donanımlı hale gelebilmeleri için en üst düzeyde destek verdiklerini ifade etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim