Bahçeşehir Koleji Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyar, Türkiye’nin dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs nedeni ile zorlu bir süreçten geçtiğini hatırlatarak okullarında 17 Ağustos 2020 tarihi itibariyle uzaktan eğitime; 20 Ağustos 2020 tarihinden itibaren ise ana sınıfı, 8 ve 12. sınıflarda yüzyüze eğitimlere başladıklarını kaydetti.

“2020-2021 EĞİTİM

YILINA HAZIRIZ”

Bahçeşehir Koleji tarafından geliştirilen SeeMeet sesli ve görüntülü konuşma platformunun tanıtımında okullarındaki çalışmaları ve pandemi sürecinde yeni eğitim sezonuyla ilgili yapılanları anlatan Savaş Boyar, “Okullarımızda tüm kademelerde ve sınıflarda, 17 Ağustos 2020 tarihi itibariyle online olarak uzaktan eğitim derslerimiz başlamış olup, yine Milli Eğitim Bakanlığı'mızın izni ile okul öncesi öğrencilerimize yönelik eğitim ve öğretimimiz yüz yüze devam etmektedir. Yine okullarımızdaki 8. ve 12. sınıftaki öğrencilerimize yönelik 20 Ağustos 2020 itibariyle yüz yüze olarak destekleme ve yetiştirme kurslarımız ile de eğitim ve öğretim sezonumuz başlamış bulunmaktadır” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar uyarınca ülke genelinde tüm okullarda 21 Eylül'de başlayacak olan yüz yüze eğitim ve öğretim dönemi için Bahçeşehir Koleji olarak okullarının tüm birimlerinde temizlik, hijyen ve mesafe kuralları ile ilgili önlemlerini aldıklarını belirten Boyar, “Öğrencilerimize bir an önce buluşmanın heyecanını yaşıyoruz.  Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim ve öğretim dönemimizin öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyoruz” dedi.

“ÇORUM ÖZEL ÖNEM

VERDİĞİMİZ BİR İL”

Bir eğitimci olarak toplumun bu süreçte biraz önlemlere yeteri kadar eğilmediğini gördüklerini, ancak kısa sürede bu süreci atlatacaklarına inandıklarını da söyleyen Boyar sözlerini şöyle sürdürdü. “Tedbirlerimizi almayı, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymayı ihmal etmeyelim. Sağlığa meydan okudukça süreç uzayacaktır. Bu sürecin eğitim camiasını olumsuz etkileyeceğine inanmıyorum. Umuyorum 2021 yılında bu işten tamamen kurtuluruz. Biz 4-26 yaş arası tüm eğitim alanlarında Türkiye, ABD, Almanya, Kanada, İngiltere gibi ülkelerde özel ilkokul, lise ve üniversiteleri bulunan bir eğitim kurumuyuz. Bizim okullarımıza giden öğrencilerimiz 4 yaşından üniversiteye kadar aynı yerde eğitimlerine devam edebiliyor. Çorum’da da anaokulundan lise sona kadar eğitimin kalitesine ve başarısına katkı sağlamak için çalışıyoruz. Çorum özellikle önem verdiğimiz illerden. Öğrencilerimizin nitelikli bir eğitim almaları hedefimiz” (ADVERTORİAL)

Editör: TE Bilisim