AS Kültür Düğün Salonu’nda Cuma akşamı gerçekleştirilen yemeğe Ankara’da faaliyetlerini sürdüren Hitit Dernekler Konfederasyonu ve Çorum Hitit Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Emir, Federasyon Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Yollu, Sedat Ilıman, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Milletvekili Aday Adayı Mehmet Fatih Arslan, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, CHP il ve merkez ilçe yöneticileri, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, CHP Milletvekili aday adayları Özgür Kılıç, Burçin Solmaz Polat, Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin, Yavruturna Mahallesi Muhtarı Metin Kaşar, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Çorum Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun, Hazır Elbiseciler Odası Başkanı Necati Şimşek, Terziler Odası Başkanı Lütfi Barut, Kahveciler Odası Başkanı Nesimi Özkubat, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Halil Gürbüzer, İl Dernekler Müdürü Mustafa Bayrak, Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Gül ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gecenin açılış konuşmasını Çorum Anadolu Hitit Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Özgür Ispanak yaptı. Ispanak konuşmasına 2015 yılında kaybettiğimiz Çorumlu Halk Ozanı Hüseyin Çırakman’ın sözleriyle başlayarak geceye katılan herkese teşekkür etti. Ali Özgür Atatürk Cumhuriyeti ve ülkenin aydınlık yarınlarının güvencesi öğrencilere eğitim desteği vermek için geceye katılan tüm misafirlerin Çorum Anadolu Hitit Dernekleri Federasyonu’na büyük güç verdiğini de kaydetti.

Ardından kürsüye gelen Çorum Hitit Dernekler Konfederasyon Başkanı Av. Cemal Emir öğrencilere sağlanan katkının öneminden bahsetti. Ankara’da 80 dernek bulunduğunu, bunların birer öğrenciye, Konfederasyon olarak da her dernek adına birer öğrenci olmak üzere toplam 160 üniversite öğrencisine burs vermeyi amaçladıklarını dile getiren Cemal Emir, geleceğe ışık tutmak adına çocuklara sahip çıkmanın önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye’yi bir gemiye benzeterek hepimizin bu gemi içinde olduğumuzu, geminin batması halinde ne Saray’ın ne de bayrağın kalacağını ifade eden Emir, Atatürk Cumhuriyeti, ilke ve inkılapları yolunda aydınlık Türkiye için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Yağız Gamsız’ın sunduğu ve sponsorlardan tarafından bağışlanan hediyelerin çekilişinin yapıldığı gecede Çorum Kına Organizasyon ile Kadeş Halkoyunları ekibinin gösterileri alkış aldı. 3 genç tarafından kurulan Grup Mesin’in türküleri ile başlayan eğlencede ayrıca sırasıyla Ercan Aygün, Arif Sadeçolak, Çiçek Erdemir ve Nergis Ay da sahne alarak davetlilere güzel bir gece yaşattı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim