Çorum’un tarihi, turistik ve kültürel tanıtımının üst ölçekte yapılabilmesi ve en iyi şekilde temsil edilebilmesi için, Valilik, Belediyeler, Hitit Üniversitesi, Kaymakamlıklar, diğer kurum ve kuruluşlar ve Sivil Toplum Kuruluşları ile Çorum Tanıtım Günleri’nde Çorum’u tanıttı.

Etkinlikte Çorum’un yerel kültürüne yerel kültürüne ait yöresel gıda ve ürün sunumları, Türk Halk Müziği konserleri, Çorum yöresi halk oyunları gösterileri, semah gösterimi, Kafkas Halk Dansları gösterisi, sıcak Çorum leblebisi ikramı ve satışı, Hitit kıyafetleri defilesi, çeşitli fotoğraf sergileri, bir ritüel olarak mevlid ve düğün törenlerinin vazgeçilmez yemeği İskilip Dolması ve Tel Tel Tatlı ikramı ile eskimeyen geleneklerimizden Yöresel Kına Gecesi eğlencesi sunumu yapıldı.

YOĞUN İLGİ

4.Çorum Tanıtım Günleri açılış programı de büyük ilgi gördü. 19 Kasım tarihine kadar Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak Çorum Tanıtım Günleri açılış programında resmen izdiham yaşandı.

Çorum’dan gelen ve Ankara’da yaşayan Çorumlularının katıldığı etkinlikte Çorumluların yanı sıra başta Ankaralılar olmak Niğde, Yozgat, Amasya ve Türkiye’nin bir çok ilinden gelen vatandaşlar Çorum Tanıtım Günleri programına yoğun ilgi gösterdi. Çorum’un tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra yöresel ürün lezzetlerini yakından tanımak ve tatmak isteyen vatandaşlar Atatürk Kültür Merkezi’ne akın etti. Çorum dışından gelen vatandaşlar hem Çorum’u hem de kültürünü tanırken, yöresel lezzetlerden tatmayı da ihmal etmedi. İlçelerin yöresel ürün ve lezzetlerini tadan vatandaşlar, etkinlikten çok memnun olduklarını ifade ettiler.

Etkinliğin çok güzel olduğunu ve Çorum’u yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirten Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Hafize Seher, etkinlikten dolayı Çorum Valisi Necmeddin Kılıç’a, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır’a teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim