Yurt dışından katılımlarla “uluslararası” nitelik kazanan Hitit Festivali, hem çeşitli ülke gençleri arasında kaynaşmaya ve Çorum’un tanıtımına fırsat sağlıyor, hem de Çorum halkına, olağan günlük yaşamın dışına çıkma, nefes alma, gezme, eğlenme ortamı yaratıyordu. Öyle ki, yıl boyu evinden, mahallesinden dışarıya çıkmayan kadın bile, çocuğunun elinden tutup Fuar Alanı’na kadar gidip-gelme, çocuğunun eline bir külah dondurma verme gibi bir lükse sahip oluyordu.

Acılarımız elbette “ulusal” düzeyde ve vatanını-milletini seven her bir vatandaşımızın yüreğini yakan acılar. Kaderde, tasada ve kıvançta ortak bir ulus olarak, acıları da, sevinçleri de, umutları da hep birlikte paylaşmamız son derece doğal. Ama, “terörün normal hayatın askıya alınmasına neden olması” da bir yanıyla terör örgütlerinin amaçlarına ulaşması anlamına gelebiliyor. Bu yüzden, normalleşmeye ve hayatı ıskalamadan yaşamaya, belki her şeyden fazla ihtiyacımız var.

Nitekim, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bunu yaptı. 29 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında 9 gün sürecek Uluslararası 7. Büyük Ankara Festivali, üç yıl aradan sonra Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı. Gökçek, yurt içinden ve dışından çok sayıda ekibin katılımıyla, ünlü sanatçıların konserleriyle renklenen festivali, “Türkiye’nin en büyük festivali” olarak niteledi.

Festival, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, iki farklı noktada yaptığı açılış konuşmaları ve festival alanında gerçekleştirdiği kortej yürüyüşüyle başladı. Gökçek, tören öncesinde yaptığı konuşmada, “Üç yıl aradan sonra Büyük Ankara Festivali’ni hizmetinize açıyoruz. Ülkemiz artık normalleşmiştir. Ülkenin morale ihtiyacı vardır. Birlikte morali bulacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

ÇORUM HABER de, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye, 2018 yılında düzenlenecek 35. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali için ön hazırlıklara başlanması yönünde talimatını şimdiden vermesi çağrısında bulunuyor.

Üstelik bu festival, demokrasi güçleri tarafından püskürtülen 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıldönümü ile birleştirilerek, barış, demokrasi, kültür ve sanat şölenine dönüştürülebilir. Demokrasi şehitlerimizin acılarını yüreğimizde taşırken, demokrasinin kurtarılışını, uluslararası bir şenlikle, büyük bir coşkuyla kutlayabiliriz.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim