Etkinlik kapsamında Amasya Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan Çorum, Amasya, Samsun, ve Tokat illerinde de fidan dikimi gerçekleştirilecek. Çorum’da 11 Kasım 2019 günü saat 11.11’de start alacak olan etkinlik kapsamında merkez Celilkırı ve Yaydiğin köylerinde Akkent Toki mevkisinde toplam 150 hektarlık alanda etkinlik için saha hazırlığı tamamlandı. Bu sahalara Karaçam, Sedir, Ceviz, Badem, Ihlamur, Kızılcık fidanları kullanılarak toplam 301 bin 111 adet fidan dikimi gerçekleşecek.

REKOR FİDAN

Guiness Rekorlar Kitabı (Guiness World Record's) Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici bu kapsamda 11 Kasım 2019 günü ilimize geliyor. Şeyda Subaşı Gemici ilimizdeki bu anlamlı rekor denemesine şahitlik edecek.

Bir saatte 300 bin adet fidanın dikilmesi ile yapılacak rekor denemesi başarılı olursa Çorum adını Guiness Rekorlar Kitabı’na yazdıracak. “Daha Yeşil Bir Türkiye İçin” sloganıyla yapılacak etkinlik kapsamında Çorum’un yine farkını ortaya koyacağı ve bir saatte 300 bin fidan ile dünya rekoru kırmaya çalışacağı belirtildi. Ayrıca Çorum ve ilçelerinde 300’ü aşkın fidan dikim yerinin belirlendiği öğrenildi.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yaptığı açıklamada “Geleceğe Nefes” seferberliği kapsamında Çorum’da dünya rakoru kırılacağını vurguladı. Bakan Pakdemirli, “232 bin 647 adet fidan ile Endonezya’ya ait olan “1 saat içinde en fazla fidan dikme” rekorunu, Çorum’da 1 saatte daha fazla fidan dikerek Türkiye adına tescil ettirecek” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim