CHP eski İl Başkanı Osman Samsunlu’nun kardeşi olan Hüseyin Samsunlu, Cumartesi günü gazetemizi ziyaret ederek Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar’la görüştü.

Çorum’u Avrupa’dan izlediğini ve kente dışarıdan kayda değer miktarda para girmediğini gözlemlediğini belirten Hüseyin Samsunlu, “Çorum, ekonomik çıkışı turizmle yakalayabilir. Çünkü, turizm açısından önemli değerlere sahip. Yalnız bunları kullanmasını bilmesi gerekir” dedi.

İç turizmin Çorum için önemine de işaret eden Samsunlu, “Bir konuğunuza, kent içinde dolu dolu, farklı bir gün yaşatma olanağınız var mı? Bu olmayınca, turisti Çorum’da nasıl konaklatacaksınız? Avrupa’da kentler, tarihi meydanlarıyla, eski kent ruhlarıyla yaşıyor.” diye konuştu.

Özgün bir Anadolu arastası niteliğindeki Çöplük Çarşısı’nın restore edilerek turizme kazandırılması gerektiğini vurgulayan Hüseyin Samsunlu, “Oriinal hediyelik eşyaların, yöresel ve organik ürünlerin satışa sunulduğu bir tarihi arasta, en başta yerli turistlerin çok ilgisini çeker” ifadesini kullandı.

Hüseyin Samsunlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2018’i “Troya Yılı” ilan ettiğini de hatırlatarak, Çorum’un plaka numarası da dikkate alınarak 2019’un “Hattuşa Yılı” ilan edilebileceğini, bunun Çorum turizmine büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim