Çorum merkez ve ilçelerde bulunan köylerin çöp biriktirme alanlarının insan sağlığına olumsuz etkisinin bulunmadığını kaydeden Esenkaya, “Sadece görüntü kirliliğine sebep olmaktadır. 2017 yılı itibariyle çöpler 4 noktada toplanıp Çorum’a getirilip ayrıştırma işlemi yapılacaktır” dedi.
Çorum Belediyesi’nin katı atık yönetimi projesine başladığını belirten Esenkaya, Çorum Belediyeler Çevre Birliği’ne üye olan 11 ilçe ve kapanan beldelerle birlikte 28 noktada rehabilite çalışmalarının başlanacağını bildirdi.
Sungurlu, İskilip, Alaca ve Laçin’de dört adet transfer istasyonu kurulacağını ifade eden Esenkaya, “Çorum ve ilçelerimizdeki vahşi çöp depolama alanları rehabilite edilerek kapanacak bilgisi Çorum Belediyemiz tarafından verildi. Ayrıca çok küçük olan çöp sahaları da en yakın rehabilite edilmiş çöp sahasına taşınacağı bilgisi verildi” dedi.
Köylerde çöp toplama işleminin 1 Aralık’tan itibaren Köylere Hizmet Götürme Birliklerince yapılacağını belirten Esenkaya, “Böylece ilk etapta 22 belde belediyesine ilave olarak 379 köyümüzün atık ve atıklarının toplanması ve depolanması çalışması başladı veya başlamak üzere. Her türlü atığın toplandığı ve depolandığı köy sayısının %3’ den %53’e Özel İdaremiz çıkarmış olacaktır” ifadelerini kullandı.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim