CHP Belediye Meclisi Grup Başkanı Mimar H. Levent Çöphüseyinoğlu, 8 Mart 1857’de ABD’de dokuma işçisi kadınların başlattıkları hak arama mücadelesinin ve kanlı sonucunun, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihçesini oluşturduğunu hatırlatarak, “Kadınlarımızın Cumhuriyet’le elde ettikleri hakları sonuna kadar korumakta ve emekçi kadınlarımızın yanında durmakta kararlıyız” dedi.
Çöphüseyinoğlu, CHP Meclis Grubu adına yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmeyi yaptı:
“Bu gün, tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere, yaşamak ve hayatta kalabilmek için mücadele eden emekçi kadınların günü.
CHP Belediye Meclisi üyeleri olarak bizler; kadın-erkek eşitliğinin egemen olduğu, cinsiyet ayrımcılığının söz konusu olmadığı bir yaşamdan yanayız. Yaşam standartları ve refah seviyesi yüksek bir ülkede, huzur içinde, güçlü bir toplum istiyoruz.
Kadına şiddeti önlemek, onlara daha iyi çalışma şartları sunmak, hayat mücadelelerinde hep yanlarında olduğumuzu hissettirmek, kadın-erkek bir arada saygın, onurlu bir yaşam sürmek temel hedefimizdir.
Bizler diyoruz ki; kadın toplumun yarısı demektir. Kadın demek, emek demektir. Kadınlarımız yaşamımızın vazgeçilmezidir. Bir ülkenin uygarlık düzeyi, kadına verdiği değerle artar. Kadınlarımızın Cumhuriyet’le elde ettikleri hakları sonuna kadar korumakta ve emekçi kadınlarımızın yanında durmakta kararlıyız.
Kadınlarımızın isteklerinin özünde, hayata katılma, kendini ifade etme ve geliştirme, üretme ve ürettiklerinin sonuçlarından hak ettiği payı alma anlamında bir eşitlik isteği yatıyor. Bizler kadının olmadığı bir çalışma yaşamını, eksik, yetersiz ve anlamsız buluyoruz.
Kadınlarımızın, elde ettikleri hakları sonuna kadar koruyup geliştireceklerine olan inancımızla, tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyor, 158 yıl önce verdikleri emek mücadelesi ile bu günümüze ışık tutan kahraman kadın işçileri şükranla anıyoruz.
Erkek emekçileri de, kendi hak ve özgürlükleri uğruna verdikleri mücadelede kadınlarımızı desteklemeye çağırıyoruz.”
Editör: TE Bilisim