Derneğin Başkanlığı’nı Çorum Engelli Merkezi'nde Usta Öğretici olarak görev yapan Hacer Kesici, Başkan Yardımcılığı’nı Çorum Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak, Genel Sekreterliği’Nİ ise Ömer Yıldırım (mali müşavir) yürütecek. Dernek Yönetim Kurulu’nda ise Müjgan Demir (özel sektör), Fadime Çolak (hemşire), Hatice İpek (ev hanımı) ve Sıddık Veldet (memur) görev aldı.
Çorum Çölyak Derneği Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada konuyla ilgili şu bilgiler verildi: “Derneğe destek verecek gönüllüler, çölyaklılar ve yakınlarının kaydolabileceği Çorum Çölyak Derneği’nin amacı tanı konulan kişilerin çölyakla yaşamı öğrenebilmesi ve toplumu bilinçlendirmesidir. Bunun için yapılması planlanan çalışmalar dernek tüzüğümüzde şu şekildedir:
Çölyak ile ilgili çalışmaların etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için araştırmaları gerekli yerlerden izin almak kaydıyla yapmak, Çölyak ile ilgili kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemek, gerekli izinler alınmak şartıyla yardım toplama faaliyetlerinde bulunmak ve yurt içinden ve yurt dışından bağış kabul etmek, üyeleri arasında beşeri münasebetlerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi için yemekli toplantılar, konser, balo, tiyatro, sergi, spor, gezi ve eğlenceli etkinlikler vb. düzenlemek veya üyelerinin bu tür etkinliklerden yararlanmalarını sağlamak, Çölyak hastalığını topluma tanıtılması için çalışmalarda bulunmak, bulunduğu ildeki çölyak hastalarının tespitini yapmak, Çölyak ile ilgili projelerde yer almak ve konu ile ilgili projeler üretmek, projeleri hayata geçirmek, dernek üyelerinin çölyak ile ilgili bilgilenmesini ve yaşam biçimi olarak kabullenmesini sağlamak için çalışmalarda bulunmak, gerekli görülen yerlerde temsilcilikler açmak,derneğin amacı ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda, diğer derneklerle veya vakıf, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek için plâtformlar oluşturmaktır. Çorum'da çölyak ile ilgili büyük bir açığı giderecek ve insanlara faydalı olacak faaliyetler yapmayı planlayan derneğimize Çorum halkının ilgi ve desteğini bekliyoruz."
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim