Bu kapsamda 23-25 Eylül tarihleri arasında Karadeniz gezisi için yola çıkan ÇOFSAD üyeleri Artvin Borçka iline bağlı Karagölde doyumsuz manzara eşliğinde sabah kahvaltısı yaptı.
Dünyanın çatısı olarak da adlandırılabilen Karagöl’de çekimlerini tamamlayan dernek üyeleri gün batımını fotoğraflamak ve geceyi geçirmek üzere Ayder Yaylası’na geçti. Ayder yaylasının yöresel yemeklerinin de tadına bakma fırsatı bulan dernek üyeleri geceyi horon eşliğinde sonlandırdı.
Ayder Yaylası, Fırtına Deresi, Çamlıhemşin, Zilkale fotoğraf çekimlerine Pazar kahvaltısı sonrası başlayan ÇOFSAD üyeleri gün batımını Trabzon’ da yakalama fırsatı bulurken, gece fotoğraf çekimlerini ise Ordu Boztepe’ de yapma fırsatını buldular. Dernek yönetimi Karadeniz de çekilen fotoğrafların yer aldığı ödüllü fotoğraf yarışması düzenleyerek değerlendirmeyi halk oylamasına sunması sonucunda 1. Onur Tataroğlu – 2. Ömer Küçükoğlu – 3. Sedat Tezgül en çok beğeni alarak ödüllere layık görüldüler.
ÇOFSAD Basın Sözcüsü Zekiye Çalışkan, bir taraftan fotoğraf sanatının ilimizde yaygınlaşması, diğer taraftan fotoğrafladıkları ülkemizin nadide kentleriyle, gerek tarihe gerekse doğal güzelliklere yolculuk yaparak aynı zamanda ilimizin tanıtımına da katkı sağlamaya devam edeceklerini belirterek, fotoğraf sanatına aşık ve bu sanatı öğrenmek isteyen herkesi derneklerine katılmaya ve derneğin bir sonraki gezisinin 23 Ekim 2016 günü sonbaharın tüm renklerinin bir arada bulunduğu Bolu Yedigöller, Gölcük ve Abant göllerine yapılacağını belirterek fotoğraf sanatına ilgi duyan tüm hemşerilerimizi geziye katılmaya davet etti.
Çalışkan, aynı zamanda Ekim ayı içinde Halk Eğitim işbirliği ile fotoğrafçılık kursu açacaklarını, gezi ve fotoğrafçılık kursu için tüm fotoğrafseverlere kapılarının açık olduğu bilgisini vererek 0 364 224 88 53 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilecekleri gibi www.facebook.com/groups/cofsad/ üzerinden yada http://cofsad.org.tr/ adreslerinden kendilerine ulaşılabileceğini belirtti.
(Volkan SINAYUÇ)
 
Editör: TE Bilisim