Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve Yeniyol Mahallesi Muhtarı Seydi Demiray’ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Kılıç, “Milli Eğitim Bakanlığı 2018-2019 eğitim-öğretim yılını tekli öğretimle açmak istiyor. Tekli öğretimin eğitime katkısının önemi yadsınamaz. Bu konuda hükümetin net iradesini Milli Eğitim Bakanımız bizlere aktardı.

Bu yıl içerisinde il merkezinde 12 civarında okulun ihalesini yaptık. Geçen sene ise 4 okulu açmıştık. 4-5 yıl içerisinde yapılabilecek hizmetleri bir yıl içerisinde tamamlamaya çalışıyoruz. Milli Eğitimdeki seferberlik Özel İdaremizin ve hayırseverlerimizin desteği ile olacak. Bu nedenle devlet-millet işbirliğini çok önemsiyoruz” dedi.

Eğitime, öğretmene ve öğrenciye fiziki imkânları temin etmekle mükellef olduklarını belirten Kılıç, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Ancak öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek görevi de öğretmenlere ait, okulun sorunlarını çözmek de okul aile birliğine aittir. Bu kapsamda okul aile birliklerini daha fonksiyonlu hale getirmemiz gerekiyor. Okul aile birliği yöneticilerinin okul müdürleri çağırınca okula geldiği bir sistemi istemiyoruz. Okulun yönetimine, eğitim ve öğretimin kalitesine katkı sunsunlar istiyoruz.

Geriye dönüp baktığımızda eğitimde bugün dünden daha iyi olmalıyız. Büyük devlet olmanın gereği eğitimden geçer. Yarınların güvencesi yavrularımızı en iyi şekilde yetiştirmek gibi bir borcumuz var. Çocuklarımızın eğitimi bizim için milli bir görev.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim