23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olduğuna dikkat çeken Yusuf Ahlatcı, ulusal egemenliğin 99. Yılını her zamanki gibi coşku ve heyecanla kutladığımızı hatırlattı.

Ahlatcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü çocuklara bayram olarak armağan ettiğini, tüm dünya çocukları ile birlikte kutlanan özellikli bir bayram olduğunu ve bugünün millet iradesinin temellerinin atıldığı “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” denildiği bir gün olduğunu söyledi.

Bu günün milli iradenin egemen olduğu, demokrasi temeline millet harcının döküldüğü önemli bir gün olduğunu da hatırlatan Ahlatcı, yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi: “Böyle bir günü birlik ve beraberlikle taçlandırmak, millet olarak öncelikli görevlerimizdir. Yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza bu bayram hediye edilirken, onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamalıyız. Milli ve manevi değerlere bağlı, özellikli bireyler yetiştirmeliyiz. Türkiye, bu anlamda önemli mesafeler almıştır. Çocuklarımıza bu bayramı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız, çocuklarımızı yarınlara en iyi şekilde hazırlamakla mümkün olacaktır. Bu duygu ve düşünce ile çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutlarken, Gazi Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim