İl Defterdarı Ali Sormaz, Vergi Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret etti.
Dün gerçekleştirilen ziyarette Ali Sormaz’a Vergi Dairesi Müdürü Cüneyt Solak, Defterdar Yardımcısı Mehmet Tural ve Gelir Müdürü Nazlı Keleş de eşlik etti.
Ziyarette açıklamalarda bulunan Sormaz, Türkiye’de vergi bilincinin oluşması için vatandaşları bilgilendirdiklerini ve öğrencilere vergi bilinci eğitimi verdiklerini ifade etti. Sormaz, “Amacımız verginin önemini halkımıza anlatmak ve mükelleflerle verginin uyumunu sağlamaktır. Kanunlarımızda verginin karşılıksız ve zorla alınma durumu var. Fakat temel prensibimiz gönüllülük olmalıdır” dedi.
İl Defterdarı Ali Sormaz ayrıca, toplanan vergilerin yüzde 1,5 oranında Çorum Belediyesi’ne aktarıldığını belirterek, Çorum’un büyükşehir olması halinde ise bu oranın yüzde 6’ya çıkarılacağını söyledi.
Çorum’daki vergi rekortmenlerini ilerleyen günlerde açıklayacaklarını ifade eden Sormaz, devlet bütçesine katkı sağlayan bu mükelleflerin ise ödüllendirileceğini belirtti.

“AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR”
İlkokul öğrencilere verilen vergi bilinci eğitimlerinin çok faydalı olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, “Vergi haftası boyunca okullarımızda yaptığınız çalışmalar ülkemizin yarınları için çok önemli. “Ağaç yaş iken eğilir” anlayışı ile hareket etmeliyiz. Çocuklarımıza vergi bilincini küçük yaşlarda aşılamalıyız” dedi.
2002 yılından beri ülkedeki ekonomik göstergeleri ve mali tabloyu incelediklerini ifade eden Külcü, ülkedeki hukukun ve refahın ön şartının verginin sağlıklı tahsili ile mümkün olduğunu belirtti. Külcü, “Vatandaşlarımızın vergilerini düzenli olarak ödemesi gerekiyor. Yarınlarımıza daha güvenle bakmak istiyorsak kazancımızın belli bir kısmını vergi olarak ödemek zorundayız” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda İl Defterdarı Ali Sormaz, günün anısına Belediye Başkanı Külcü’ye kalem hediye etti.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim