AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Vali Necmeddin Kılıç, Türkiye Jokey Kulübü PonyClup tarafından düzenlenen etkinliği ziyaret etti. Milletvekili Kurt’un girişimleri ve Çorum Belediyesi’nin katkıları ile Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler ata binmenin keyfini yaşadılar. Vali Kılıç ve Milletvekili Kurt, ziyarette Türkiye Jokey Kulübü PonyClup organizatörü Nebil Özyiğit’ten bilgi aldılar.

Sosyal sorumluluk kapsamında yapılan etkinliğin çocuklara küçük yaşlarda at sevgisini kazandırmayı amaçladığını kaydeden Nebil Özyiğit, destek veren herkese teşekkür etti.

Milletvekili Kurt ise önemli bir etkinliğin yapıldığını belirterek: “Çocukların atlara dokunması önemli. Atlara nasıl davranılması gerektiğini nasıl binilmesini gerektiğini öğrendiler. Bu organizasyona katkı veren Çorum Belediyesi’ne ve katılım sağlayan halkımıza, beni kırmayıp buraya gelen Türkiye Jokey Kulübü PonyClup ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yardımcısı Turhan Candan ise hayvanlara karşı sevgi besleyen bir neslin yetişmesi durumunda geleceğe daha da umutla bakabileceklerini ifade ederek, “Çorum Belediyesi olarak hayvanlara verdiğimiz değer vatandaşlarımız ve sivil topluk kuruluşları tarafından takdir ediliyor. Biz, hayvanların yaşamın bir parçası olduğunu bilerek onlara gereken önemi gösteriyoruz. İki ay önce Sayın Milletvekilimiz Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt böyle bir teklifle bize gelince hemen kabul ettik. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde özellikle çocuklarımızla hayvanları bir araya getirdik. Onların küçük yaşlarda hayvan sevgisi kazanmalarına destek oluyoruz. Bu kapsamda yaptığımız etkinlik çerçevesinde PonyClup’ı Çorum’a getirerek çocuklarımızın ata binmelerini ve at sevgisini kazanmalarını sağladık. İki günde 2 bin çocuğumuz ata binmenin mutluluğunu yaşadılar. Belediye olarak önümüzde ki aylarda yepyeni etkinlikler düzenleyeceğiz” diye konuytu.

Milletvekili Kurt daha sonra Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin diğer birimlerini gezerek, Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Kalın’dan bilgi aldı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim