2 Kasım’dan beri Ortaköy, Osmancık ve Kargı’daki bazı okulları ziyaret eden Müzebüs dün de TEGV Çorum Öğrenim Birimi’ndeki öğrencilerle buluşturuldu.
Müzebüs yetkilisi Özgün Gök, TEGV’li öğrencilere Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonunda bulunan buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon ve güneş saati gibi çeşitli ulaşım ve iletişim gereçlerini tanıtarak, onları keyifli bir teknoloji yolculuğuna çıkardı.
Kısıtlı imkânlar ve uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana gezici müze geleneğini sürdürdüğünü hatırlatan Özgün Gök, Müzebüs’ün yola çıktığı günden bu yana 1753 okulda 364 bin 979 öğrenciye ulaştığını, bu yıl ise 30 ilde 130 okul ve 30 bin öğrenciye daha ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
TEGV Çorum Öğrenim Birimi Sorumlusu Serpil Çetin ise çocukların kişisel gelişimleri için çok farklı etkinlik ve kurslara imza attıklarını belirterek, “10 hafta süren eğitimlerimizde Türkçe, drama, bilgisayar, matematik ve çeşitli enstrüman kursları veriyoruz. Ayrıca yaz dönemlerinde çocuklarımızın keyifli ve verimli bir zaman geçirmeleri amacıyla ücretsiz gezi ve sosyal etkinliklerimiz oluyor. Tüm çocukları ücretsiz olarak düzenlediğimiz benzer etkinliklere katılmak üzere TEGV’e davet ediyoruz.” diye konuştu.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim