Çocukla karşılaşan ve karşılaşma ihtimali olan tüm kamu personeline yönelik gerçekleştirilen eğitime Ruh Sağlığı Birimi Çocuk Gelişimcisi Zehra Ünla, Psikolog Binnur Karagöz, Psikolog Zehra Diyar ve V.H.K.İ İmrannur Karaköse, Okul yöneticileri ve rehber öğretmenler katıldı.
Albayrak İlkokulu Eğitim Salonu’nda düzenlenen eğitim Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Ali Rıza Ekmekyapar’ın açılış konuşmasıyla başladı.
Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uzm.Dr.Özlem Terzi konuşmasında toplumun geleceği olan çocukların tüm canlılar içinde en fazla korunmaya ve sevgiye ihtiyacı olan varlıklar olduğunu vurguladı.
Toplumların ilerleyebilmesi için çocukların bedensel, ruhsal ve sosyal yönden sağlıklı gelişmeleri gerektiğini belirten Özlem Terzi, çocuk istismarı konusunda bilgiler verdi.
5 oturum olarak planlanan eğitim kapsamında katılımcılara Çocuk İhmali ve İstismarı Hakkında Genel Bilgi, Çocuğa Yönelik İstismar Şekilleri, Çocuğa Yönelik İstismarı Düşündürecek İpuçları, Çocukluk çağındaki İstismarın Çocuk Üzerine uzun Dönem Olumsuz Etkileri Çocuk İstismarı Hakkındaki Yasal Mevzuat Çocuk izlem Merkezlerinin Tanıtımı ve İşleyişi Olası Güçlükler ve Çözüm Yolları konularında bilgiler verilecek.
Editör: TE Bilisim