Turgut Özal İş Merkezi’nde düzenlenen eğitim seminerine Kurucu Müdürü Selma Kılıç ile birlikte kurumun eğitimcileri de büyük ilgi gösterdi.
Okullarında başarılı olan öğrencilerin deneme sınavlarında stres yüzünden kırık not alabildiğini dile getirerek seminere katılanlara teşekkür eden Kurucu Müdür Kılıç, bu nedenle bu tür eğitimler düzenlediklerini, bu yıl düzenledikleri bu tür eğitim ve sosyal faaliyetler sayesinde TEOG başarı oranını artırdıklarını ve başarıyı artırmak adına dönem içinde de bu tür faaliyetlerini sürdüreceklerini dile getirdi.
Açılış konuşmasından sonra eğitim seminerini ise Çorum Özel Hastanesi Psikolog Hekimi Dr. Oğuzhan Cevizci verdi. Öğrenci ve velilere sınav stresinin önemi, sebepleri, sonuçları, ailelerin davranışları, öğrencinin başarısını etkileyen faktörler gibi konularda bilgi veren Dr. Oğuzhan Cevizci, başarının sorumluluğunun sadece öğrenciye yüklenilmemesi ve başarısızlığın da paylaşılması gerektiğini açıkladı.
Başarının da sadece öğrenciye ait olmadığını, ailenin başarıda etkin bir rol oynadığını anlatan Cevizci, “Öğretmen, aile ve çocuk üçgenindeki iletişim ne kadar kuvvetli ise başarı da o kadar çabuk geliyor. Ailelerin yaptığı en büyük yanlışlardan biri de çocuklara ‘ders çalış’ demektir. Bu yönde baskı kurulan çocuklar kendisini aileden soyutlayabiliyor. Çocukların ders çalışması için onlara destek olduğunuzu ve yanında olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Çocuk başına ne gelirse gelsin ailesinin yanında olduğunu hissetmelidir” diye konuştu.
Ailedeki davranışlarda yaşanan değişikliklerin de önemine değinen Cevizci mesela sınav dönemlerinde misafir alınmaması, televizyonun kapatılması, tatil planının ertelenmesi gibi davranışların yanlış olduğunu, hayatın normal akışında devam ettirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ) 
Editör: TE Bilisim