Çorum'da önceki gün rahatsızlanan 3 yaşındaki erkek çocuk R.Y., annesi Z.B.Y. ve birlikte yaşadığı erkek arkadaşı B.Ç. tarafından kalp rahatsızlığı olduğu gerekçesiyle Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Küçük çocuk, burada doktorların tüm çabalarına karşın kurtarılamadı. Çocuğun cinsel istismara maruz kalmış olabileceği şüphesi üzerine polise haber verildi. Çocuğun annesi Z.B.Y. ile erkek arkadaşı B.Ç. gözaltına alındı. Polis merkezinde ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Z.B.Y. ve B.Ç., çıkarıldıkları mahkemece 'Nitelikli kasten adam öldürme ve ölümle neticelenen çocuğa karşı cinsel istismar' suçlarından tutuklandı.

DELİLLER İNCELENİYOR

R.Y.’nin ölümü ile ilgili Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan çok yönlü soruşturma sürüyor. Soruşturmada elde edilen deliller, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bu arada tutuklanan anne Z.B.Y. ve erkek arkadaşı B.Ç. cezaevinde tek kişilik hücreye konulduğu öğrenildi. 

TOPRAĞA VERİLDİ

Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işlemi yapılan R.Y.’nin cansız bedeni yakınları tarafından alınarak, Çepni Mahallesi’ndeki Ulu Mezarlığı’na toprağa verildi. Küçük çocuğun mezarının etrafı taşlarla çevrildiği görüldü.

Editör: TE Bilisim