En son, geçen hafta içerisinde Doğu Türkistan’da Uygurlara Ramazan'da zorla içki içirilmesi gibi iğrenç olayların meydana geldiğini kaydeden Erkün, “Kaşgar kentinde oruç tutan 100'e yakın Müslüman’ın Çin polisince öldürüldüğünü, Uygur Türkü genç bir kadının, Türkiye’deki eşine kavuşmak için çocuklarıyla birlikte sınıra gitmek isterken gözaltına alındığını, bir ay sorgulandığını, ancak sağlıklı girdiği polis merkezinden cesedinin çıktığını, çocuklarının akıbetini ise kimsenin bilmediğini basından takip ediyoruz. Bütün bunlara karşın zalim Çin devleti terörle mücadele adı altında soydaşlarımızı katletmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Filistin’de, Myanmar’da, Afrika’da ve dünyanın değişik bölgelerinde sadece Müslüman olduğu için katledilenler için basbas bağıran adı sivil toplum kuruluşları olan sözde insan hakları savunucularının Doğu Türkistan ile ilgili açıklama yapmadığını belirten Erkün, şunları dile getirdi:
“Ayn el Arab’ta yaşananları tabi ki tasvip edemeyiz. Orada yaşananları tel’in edenler nerede? Orada mahsur kalanlara sözde yardım etmek için ülkemizi koridora çevirenlere yol veren, ülkemizi yönetenler nerede?
Neden İslam alemi parçalanıyor? Neden İslam aleminin önderliğine soyunanlar bu parçalanmalar karşısında susuyorlar? Neden hem Müslüman ve hem de Türk olunca insanlar ötekileştiriliyor? O kardeşlerimiz yüce önderimiz, rehberimiz, efendimizin ümmeti değil mi eyy ümmetçile neden susuyorsunuz?
Yüce Türk milleti artık uyanmanın zamanı gelmedi mi? Neden hala uyuyoruz, neden parçalanmalara karşı sessiziz, ne zaman uyanacağız, ne zaman birlik içerisinde beraberlik içerinde sesimizi çıkaracağız? Neden üzerimizdeki ölü toprağından silkinemiyoruz?”
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim