KORONAVİRÜSTEN BİN 483 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Toplantıda konuşan Vali Mustafa Çiftçi, 2021 yılının devlet ve millet açısından zor bir sene olduğuna dikkati çekerek, deprem, sel ve orman yangınlarının yanı sıra son günlerde yaşanan ekonomik buhranların da bunda katkısı olduğunu söyledi. 2022 yılının zor günlere sahne olmamasını temenni eden Çiftçi, muhtarlara 5 konuda hatırlatmalarda bulundu.
2 yıldır pandemi süreci yaşadığımızı hatırlatan Çiftçi, “Zor bir süreçten geçtik. İçimizde bu hastalığı atlatanlar da oldu. Pandeminin başlangıcından bugüne kadar bin 483 vatandaşımız hakkın rahmetine kavuşmuş oldu. Ben vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Covit-19’la mücadelemizde en büyük silah aşı. Mahalle muhtarlarız özellikle de köy muhtarlarımız köyde yaşayan vatandaşlarımızı organize edebilirlerse Sağlık Müdürlüğümüz toplu olarak aşılama yapabilecekler” dedi.

“VATANDAŞLARA 112’Yİ HATIRLATMAKTA FAYDA VAR”
27 Ocak 2021 tarihinde ilimizde 112 Acil Çağrı Merkezi’nin hizmete girdiğini hatırlatan Vali Çiftçi, yaklaşık 1 yıldan beri emniyet, jandarma,  sağlık ve orman yangını teşkilatının oradan toplu halde hizmet verdiğini söyledi. Köylerde yaşayan bazı vatandaşların hala 112 Çağrı Merkezi’nin ortak hizmet verdiğinden haberi olmadığını kaydeden Çiftçi, şöyle devam etti: 
“Köy muhtarlarımız, köyde yaşayan insanlarımıza 112’nin tek numara altında hizmete geçtiğini hatırlatırlarsa faydalı olacağını düşünüyorum. Artık 155, 156, 153, 177, 181 gibi numaralar yok. Bunların hepsi kalktı, vatandaş tek numarayı arıyor, organizasyon da orada yapılıyor ve kısa süre içinde olaylara müdahale edilebiliyor. Bunu vatandaşlarımıza hatırlatmakta fayda var.”

“TALEPLER DOĞRUDAN 03649991519 NUMARALI HATTA”
Muhtarların zaman zaman dile getirdiği bir sorunu da paylaşan Çiftçi, özellikle pandemi döneminde vatandaşların Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı’na ulaşmakta zorluk çektiklerini ve telefonunun sürekli meşgul olduğu yönünde bir yakınmaları olduğunu ancak bu sorunu çözdüklerini söyledi.  Vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğünün 03649991519 numaralı telefonunu aradıklarında çağrı merkezi karşılarına çıktığını ve doğrudan taleplerini çağrı merkezine iletebildiklerini bildiren Vali Çiftçi, muhtarlardan bu numarayı vatandaşlarla paylaşmalarını istedi.

TOPRAK MAHSÜLLERİ OFİSİ’NDEN BESİCİLERE İNDİRİMLİ ARPA
Vali Çiftçi, Toprak Mahsülleri Ofisini’nin yeni bir uygulaması hakkında muhtarlara bilgi verdi. Toprak Mahsülleri Ofisini’nin köylerde besicilik yapan vatandaşlara büyükbaş hayvanları için günde 5 kg üzerinden küçükbaş hayvanları için günde 2 kg üzerinden bir aylık yem bedeli olarak arpa sattığını belirten Vali Çiftçi, “Köylerde besicilik yapan vatandaşlarımız varsa Toprak Mahsülleri Ofisi’nden indirimli fiyata arpa almak isteyen varsa Tarım ve Orman Müdürlüğünden alacakları hayvan kayıt belgesiyle Toprak Mahsülleri Ofisi’ne giderlerse oradan piyasa fiyatının altında arpa alabilecekler” dedi. 
Vali Çiftçi, konuşmasının ardından basına kapalı gerçekleşen kısımda muhtarların talep ve sorunları dinledi.

(Nurdan AKBAŞ)

Editör: TE Bilisim