Projede ilçedeki resmi kurumların aktif görev alacağı ve 30 Nisan’a kadar uygulanacak proje kapsamında satranç turnuvası düzenlendiği, yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildiği bildirildi. Bağımlılıkla mücadele kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü’nden yetkililer bilgilendirme yaparken, Boğazkale İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından da bilgilendirme ve duyurular yapıldı. Ayrıca ileriki günlerde bisiklet sürme etkinliği, doğa yürüyüşü ve düzenlenen etkinlikler sonunda dereceye giren öğrencilere Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından çeşitli hediyelerin verileceği öğrenildi.

Proje Koordinatörü Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Günay; “Aile çocuğun ilk eğitim aldığı ve bu aldığı eğitimle hayata hazırlandığı ocaktır. Aileyi oluşturan anne ve babaların çocuklarına karşı tutumları onları ya hayata iyi bir şekilde hazırlar. Anne ve babaların çocuklarının bağımlı olup olmadıkları ile ilgili bilinçlenmeleri çok önemlidir. Ebeveynler çocuklarının kötü alışkanlıklar edindiğini ne kadar erken fark ederse önlem almak da o kadar kolay olur. Ayrıca ortaokul ve lise çağları kendini ispat, ergenlik vb etkenlerle kötü alışkanlıkların başlama çağlarıdır. Tüm bu gerekçelerle ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerimizin bağımlılık yapan maddeler ve zararlarıyla ilgili bilinçlendirilmesi, ebeveynlerin ise bağımlılık ile ilgili çocuklarındaki değişimi erken fark etmelerinin sağlanması amaçlıyoruz” dedi.

Kaymakamlık tarafından hayata geçirilen projenin amacı ise şu şekilde açıklandı: “Boğazkale’de öğrenim gören ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin bağımlılıkla mücadele konusunda bilinçlendirilmesi, bağımlılık yapan maddelerin ve zararlarının öğrencilere tanıtılması, çocukların bağımlı olup olmadıklarının ebeveynler tarafından nasıl fark edileceği ile ilgili bilinçlendirme yapılacaktır ”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim