CHP Belediye Meclisi Grubu’nun “Cemevlerinin ibadet yeri sayılması ve diğer ibadet yerlerine tanınan haklardan ayrımcılık yapılmadan yararlandırılması” teklifini AKP Meclis Grubu reddetti.
CHP Meclis Grubu’nun dün gerçekleştirilen Belediye Meclisi toplantısında “Cemevlerinin ibadet yeri sayılması ve diğer ibadet yerlerine tanınan haklardan ayrımcılık yapılmadan yararlandırılması” konusu Meclis kürsüsünde okudu.
CHP Grubu’nun teklifinde, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 2 Aralık 2014 tarihli kararı, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14/b ve 15’inci fıkrasının son cümlesi uyarınca cemevlerinin ibadet yeri sayılması ve diğer ibadet yerlerine tanınan haklardan ayrımcılık yapılmadan yararlandırılmasını gerekmektedir” denildi.
CHP Grubunun,“Cemevlerinin ibadet yeri sayılması ve diğer ibadet yerlerine tanınan haklardan ayrımcılık yapılmadan yararlandırılması” teklifini ret edeceklerini beyan eden Belediye Başkan Yardımcısı ve AKP Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Yabacıoğlu, neden ret ettiklerini, “Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Yasal düzenlemeler TBMM’de yapılır, yerel parlamento olarak Belediye Meclisi’nin böyle bir yetkisi yoktur” sözlerine yer vererek açıkladı.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim