177 merkez ilçe kongre delegesi ve 717 ön seçim delegesi belirlenmesi amacıyla Cumartesi günü kurulan sandıklara Bahçelievler Mahallesi’nde ikamet eden parti üyeleri katıldı.
Parti binasında sabah saatlerinde başlayan seçimlere partililerin ilgisi de yoğun oldu.
Çarşaf liste ile gidilen delege seçimlerinde üyeler, 113 delegeyi belirlemek üyelere sandığa gitti.
253 adayın yarıştığı seçimde üyeler, çarşaf liste gereği en az 57, en fazla 113 kişinin ismini işaretledi.
Delege seçimleri bugün ise Kale ve Yavruturna Mahallesi delege seçimleriyle devam edecek. 


ÇORUM CHP'DE BİR İLK: ÇARŞAF LİSTE
CHP delege seçimlerinde bir ilke imza atılarak, seçimlerin blok liste yerine çarşaf liste ile yapılmasına karar verildi.
Seçimlere blok liste yerine çarşaf liste ile gidilmesi parti tabanında olumlu karşlıanırken, diğer seçimlerde de bu uygulamanın devam etmesini beklediklerini ifade ettiler.
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de, delege seçimlerinin çarşaf liste ile yapılmasına karar vermelerinden dolayı, Başkan Suludere'ye hayırlı olsun mesajı gönderdi.
Parti İl binasında gerçekleştirilen delege seçimlerinin saat 17.00'de tamamlanmasının ardından sayımlara geçildi.
Merkez İlçe Eğitim Sekreteri Nazik Bulut başkanlığında İrfan Olukcu, Aslan Kaya ve İlhami Türksal'dan oluşan sandık kurulunca yürütülen sayım işlemleri, seçimlerin çarşaf listeyle yapılması nedeniyle geç saatlere kadar sürdü.
Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Av. Tufan Köse'nin de kayıtlı olduğu Bahçelievler Mahallesi'nde birçok tanınmış isim 113 kişilik delege listesine girebilmek için kıyasıya mücadele etti.
Bugün ise Kale ve Yavruturna Mahallesi'nde yapılacak seçimlerde Kale Mahallesinde 44, Yavruturna'da ise 20 Merkez İlçe Kongre delegesinin belirleneceği açıklandı.


“BİR DEMOKRASİ ŞÖLENİ İÇERİSİNDE GEÇİYOR”
CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, delege seçimlerinin bir demokrasi şöleni içerisinde geçtiğini belirtirken seçimler kapsamında hem kongre delegesi, hem de önseçmen delegesi seçildiğini ifade etti. 
Türkiye’de bir ilke imza atarak “Çarşaf” liste metoduyla seçimleri gerçekleştirdiklerini belirten Suludere, “Bu seçimler sonucunda kazanan, demokrasi olacak. Tüm üyelerimizi demokrasi şölenimizde oy kullanmaya davet ediyorum” diye konuştu. 
İl Başkanı Hasan Suvacı da delege seçiminin bugüne kadar olmayan bir sistemle çarşaf liste yöntemi ile yapıldığını açıkladı.
Suvacı, seçimlerin Çorum ve ülkeye hayırlı olmasını dilerken, amaçlarının birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek olduğunu da sözlerine ekledi.
CHP'de açıklanan kongre sürecine göre; delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından Aralık ayı içerisinde Merkez İlçe Kongresi, Aralık ayı sonuna kadar da İl Kongresi toplanacak.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim