Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2019 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçim için aday adaylarından alınacak ücretleri belirledi.

CHP MYK'de alınan karar doğrultusunda 1 Ekim'de başlayacak başvurularda büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayından 10 bin, nüfusu 100 bin ve üzeri il ilçeler için 7 bin 500 lira alınacak.

Aday adaylığı için başvuracak kadın ve genç adaylardan belirlenen rakamların yarısını talep eden CHP'de engelli, şehit yakınları ve gaziler ise herhangi bir ücret ödemeyecek.

Yerel seçim hazırlıklarına hız veren CHP, son yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, aday adaylığı için gereken şartları ve ücretleri belirledi. Parti örgütlerine gönderilen genelgede, seçimlere etkin ve verimli bir şekilde hazırlanmak için YSK'nin yayınlayacağı seçim takviminin beklenmediği kaydedildi.

Buna göre, CHP MYK tarafından 31 Mart 2019’da yapılacak yerel yönetimler seçiminde aday adayı olmak isteyenlerin başvurularını 1-19 Ekim 2018 tarihlerinde yapabilecekleri bildirildi. Söz konusu genelgede, il ve ilçe başkanlıklarının bu tarihler arasında hafta içi ve hafta sonu açık bulundurulması, işlemlerin hızlı yürütülmesi için gerekli tedbirlerin alınması istendi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim