CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Aydemir, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, SES Şube Başkanı Merter Kocatüfek, Alevi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Sultan Yıldırımgök ve Çorum Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Av. Ahmet Özdel’den oluşan heyet, OHAL ve onun verdiği yetki ile çıkarılan KHK uygulamalarının bazı hak kayıplarına ve mağduriyetlere neden olduğuna dikkat çekerek, yapılan soruşturmaların ve alınan kararların çok iyi etüt edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

OHAL’ın darbeye kalkışan FETÖ mensuplarının temizlenmesi ve cezalandırılması için kullanılması gerektiğine vurgu yapılan ziyarette, “Uzun yıllar FETÖ örgütünün yöneticisi ve faaliyetlerini yönlendirenler ortada iken Ertuğrul Alper gibi insanların görevden alınması kabul edilemez bir hata olduğunu düşünmekteyiz.

Bilindiği gibi bizler bu kentte yaşayan insanların üyesi olduğu parti ve sendikalar ve sivil toplum kuruluşları olarak barış ve kardeşlik içinde yaşamaktayız. Çorum diğer illerden farklı sosyal ve kültürel yapıya sahiptir. Fakat bu farklılıklar ayrıca bir zenginliktir. Yıllardan bu yana yapılan yürüyüş, miting, gösteri v.b. tüm faaliyetler barış içerisinde yapılmıştır. Bu barış ve kardeşlik ortamını bozmaya çalışanlara devletimiz engel olmuştur.

Bu nedenle OHAL uygulamalarının ve alınan kararlarında bu barış ve kardeşliğe hizmet etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bize göre haksız ve hukuksuz olarak alınan bu kararların bir daha gözden geçirilmesi gerektiğine inandığımız için makamını ziyaret ettik” denildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim