İrfan Olukçu dün parti binasında gerçekleştirdiği basın toplantısıyla adaylığını kamuoyuyla paylaştı. Olukçu’nun adaylık açıklamasına CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ve Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere’nin yanı sıra İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek ve çok sayıda partili katıldı.

CHP Merkez İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan ikinci isim olan İrfan Olukçu, 16 Nisan 2017 Referandumu’yla Başkanlık Sistemi’ne geçiş konusunda ilk adımın atıldığını hatırlatarak, “Bunun devamında 2019’da yapılacak Başkanlık seçimleri ile ülkemiz resmen tek adam rejimine dönüşecektir. Başkan olabilmek için yüzde 50+1 oyun şart olduğu düşünüldüğünde partimiz için 1 oyun ne kadar değerli olduğu ortadadır.” Dedi.

Son iki yıldır CHP Merkez İlçe Örgütü’nde yönetim kurulu üyesi olarak bulunduğunu hatırlatan Olukçu, “Gerek aldığım eğitim, gerekse çeşitli illerde yaptığım 25 yıllık yöneticilik hayatımla yeterli bilgi, görgü ve tecrübeye sahip olduğuma inanıyorum. CHP’ye 2019 seçimlerinde büyük görev düşmektedir. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun dünyada ses getiren adalet yürüyüşünün ateşini söndürmeden; hak, hukuk, adalet anlayışını ve halk kitlelerini siyaset mücadelesine ortak etmeyi, örgüt içinde tüm partililere eşit mesafede ve kucaklayıcı olmayı amaçlamaktayım. 2019 seçimlerinin partimiz açısından başarıyla sonuçlanabilmesi için yeni seçilecek kadrolarda dinamizm, tecrübe ve liyakâte ihtiyaç vardır. Bu nedenle 10 Aralık günü yapılacak Merkez İlçe Başkanlığı seçiminde aday olduğumu kamuoyuna arz ediyorum.” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Suvacı ve Merkez İlçe Başkanı Suludere ise Kongre sürecinin bir demokrasi şöleni şeklinde geçeceğini belirterek, tüm adaylara başarı dileklerini ilettiler.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim