Çorum Belediyesi’nden yaklaşık 40 kişilik bir ekip, Saraybosna'yı ziyaret edecek.
Belediye Meclisi'nin daha önceki toplantılarında; Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi’nin talebi üzerine Çorum Belediyesi tarafından Saraybosna’ya kırtasiye malzemesi ve okul çantası yardımı yapılması kabul edilmişti.
Çorum Belediyesi’nin yaptığı yardımlar için düzenlenecek törene katılmak ve çeşitli incelemeler yapmak üzere Çorum Belediyesi’nden bir heyetin Saraybosna’ya gitmesi gündeme geldi.
Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında aralarında Başkan Külcü, Başkan Yardımcıları Alper Zahir ve Zeki Gül ile Belediye Meclisi’nin tüm üyeleri ve bazı Belediye görevlilerinin de yer aldığı yaklaşık 40 kişilik bir heyetin Saraybosna’ya gönderilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

SARAYBOSNA GEZİSİ, 11-16 KASIM TARİHLERİ ARASINDA
Bu arada CHP Grup Başkanı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu, bu tür yardımların kendi memleketimize yapılması gerektiğini belirterek, bu geziye CHP grubu olarak katılmayacaklarını açıkladı.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise “Saraybosna bizim gönül coğrafyamızdır. Bu topraklara ne kadar gidersek, Türklüğümüz de o kadar pekişir. Bu topraklara gitmek, oradaki soydaşlarımızla, çocuklarımızla buluşmak, oranın değerlerini tanımak bizim tarihi görevimiz, tarihi misyonumuzdur.” dedi.
Editör: TE Bilisim