CHP Çorum Tokat ve Amasya il örgütlerinin de katılımı ile Çorum’da seçime yönelik eğitimlere başlandı.
Çok sayıda partilinin katıldığı eğitimi CHP Mersin Milletvekili ve CHP Genel Başkan Başdanışmanı Aytuğ Atıcı verdi. Eğitim öncesi konuşan CHP İl Başkan Yardımcısı Yüksel Aydemir, eğitimin sandık örgütlenmesiyle ilgili olduğunu belirtti.
Çorum’da Amasya ve Tokat il örgütlerinin de katılımı ile bir eğitim programı düzenlediklerini anlatan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Türkiye’deki 200 bin sandığı örgütleyerek hazırlanma kararı alındığını vurguladı. CHP’nin sadece kendi oylarına değil sandık beklemeye gücü yetmeyen küçük partilerin de oylarının koruyuculuğunu yapacağını belirten Atıcı, oy almak için yapılan siyasi çalışmalara karşı olmadıklarını ancak, oy alabilmek uğruna yapılan şantaj, baskı ve dini duyguların kullanılmasına da karşı olduklarını vurguladı.
Türkiye’de her an seçim, her an referandum olabileceğini ifade eden Aytuğ Atıcı, CHP’nin vatandaşlara kendi hür iradeleri ile oy kullanmalarının teminatını verdiğini söyledi.
Açlık sınırının altında kalan vatandaş sayısının arttığı gibi dolar milyarderi sayısının da arttığına dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, “Atatürk’ün dediği gibi hattı müdafaa değil sathı müdafaanın zamanı gelmiştir. Baskı yaparak, insanları işleri ile tehdit ederek değil namusumuzla oy toplayacağız. Yaptığımız çalışma bir seçim çalışması değil vatan borcudur. Bu çalışmada kimse yoruldum, acıktım, üşüdüm diyemez. Böyle bir durumda bu uğurda hayatını kaybedenleri hatırlamamız gerekir. Tek CHP’li kalana kadar laikliği savunmaya devam edeceğiz ve Anayasa’dan çıkarmalarına izin vermeyeceğiz. CHP bu ülkenin sigortasıdır” dedi.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim