Bizzat tanığı olduğum veya bir köşesinden içinde bulunduğum bazı olaylar var ki, Çorum’un barış ve huzur ortamı adına umutlarımızı alabildiğine güçlendiriyor. “Sanayi kenti Çorum”, “Barış ve kültür kenti Çorum” gibi hayallerimize ulaşabilmemizin temel taşlarını oluşturuyor.

Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, farklı siyasi görüşteki hemşehrilere sıcak ve samimi yaklaşımlarıyla, gerçek manada “sağduyu” ve “insaniyet” örnekleri sergiliyorlar. Çorum’un hoşgörü iklimine olağanüstü katkı sağlıyorlar.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın, kültür merkezi yapmak üzere başlattığı kampanya çerçevesinde düzenlenen yemekte, Milletvekili Ceylan’la aynı masayı paylaşmıştık. Çorum’un çıtasının her geçen gün biraz daha yükselmesine katkı sağlayan değerli işadamı dostumuz Ahmet Ahlatcı’nın 150 bin liralık bağışını (kendisi yurt dışında olduğu için) ben açıklamıştım.

Konuşmamın bitiminde Milletvekili Ceylan’ı kürsüye davet ettim. Öylesine kucaklayıcı, birleştirici bir konuşma yaptı ki, salonu dolduran 1200 kişinin gönlünde taht kurdu.

Milönü esnafı, meydana yeniden banka şubesi istiyordu. Bu talebi manşetten vermenin yanısıra, Ceylan ve Karadağ’la özel olarak da görüştüm. Gittiler, esnafla görüştüler, isteklerinin haklılığına karar verip banka şubesinin açılmasını sağladılar.

Diş Hastanesi konusunda, bir tarafta “yeşil” duyarlılığı vardı, diğer tarafta, önemli bir sağlık kurumunun, bölge halkının elinden alınacak olması gibi bir olumsuzluk…Sonuçta yöre halkı da, yeşile mümkün olduğu kadar az zarar verilmek kaydıyla, yatırımın burada gerçekleştirilmesi yönünde ağırlıklı görüşünü belirledi.

Bu konuda da, Ceylan ve Karadağ, önyargısız, komplekssiz, halkın isteklerine duyarlı bir tavır sergilediler. Hiç hakkını yememek gerek; Belediye Başkanı Zeki Gül de, halkın eğilimine saygı göstereceğini, bizzat bana verdiği beyanatla ortaya koydu. Çorum adına tek kelimeyle “teşekkürler”…

Editör: TE Bilisim