AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, yeni sistemle Türkiye'nin her alanda istikrarı yakalayacağını vurgulayarak, 16 Nisan’da ülkenin önünde aydınlık bir kapı açılacağını söyledi.

Gülabibey Mahallesi'nde Huzur Çay Ocağında mahalle sakinleri ve esnafla buluşan Milletvekili Ceylan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgiler vererek, yeni sistemin neler getireceğini anlattı.

Halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Ceylan, güçlü bir ülke, güçlü bir demokrasi, güçlü bir meclis için "evet" oylarıyla destek verilmesini istedi.

Ceylan, “Bu sistemde engelli koşu yok, sürekli koşu, büyüme, refah var. Daha az bürokrasi var, çünkü basitleştiriyoruz. Bu sistemde beraberlik var, birlik var. Birlikte zenginiz, ötekileştirme yok. Yüzde 50'den fazla oy alabilen cumhurbaşkanı adayı, yine milletin seçtiği milletvekilleri ile birlikte ülkeyi yönetecek. Yüzde 51 oy almak da öyle her babayiğidin harcı değil, bunu ancak milletin, ülkenin tamamını kucaklayan liderler başarabilir. Çorum'dan da, Diyarbakır’dan da, Edirne’den de, İstanbul’dan da, İzmir’den de oy alacaksınız, başka türlü yüzde 51 alamazsınız. Onun için burada ayrılık olmaz, ötekileştirme olmaz" diye konuştu.

Ceylan, yeni sistemle Türkiye'nin her alanda istikrarı yakalayacağını vurgulayarak, “Artık ülkeyi Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü liderler yönetecek” dedi.

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim