Buhara Kültür Merkezi’nde dün gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Zeki Gül’ün yanı sıra bazı Belediye Meclisi Üyeleri ve dereceye giren okulların yönetici ve öğrencileri katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Zeki Gül, Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan bir kararla 1972’den beri kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü, geleceğimizi yakından ilgilendiren ortak sorumlulukları hatırlama ve hatırlatma günü olarak gördüklerini belirterek, “Çorum Belediyesi olarak vatandaşlarımıza temiz yaşam alanları oluşturmak, oluşan bu yaşam alanlarını korumak ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmak için çevre temizliği ve sağlığıyla ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Pazartesi günü Ankara’da Başbakan Binali Yıldırım’la içinde Çorum Belediyesi Katı Atık Tesislerinin de bulunduğu 2, 5 milyar TL değerindeki projeleri hizmete açtıklarını hatırlatan Zeki Gül, “Biz Çorum Belediyesi olarak; gelecek kuşaklara, çevre duyarlılığını yaşam biçimi hâline getirecekleri bir vizyon kazandırmayı sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Bu anlayışımız gereği çevre temizliği ve sağlığı konusunda çok büyük bir tesisi, tüm Çorum’un hizmet alabileceği şekilde şehrimize kazandırdık. Sağlıklı çevre konusunda yaptığımız çalışmalar yatırımlardan ibaret değil. Bu alandaki hizmetlerden biri de bilinçlendirme çalışmaları. Çünkü çevre temizliği ile ilgili yapılan çalışmalar sadece yatırımlarla tamamlanacak çalışmalar değil. Temiz çevreye sahip olmamız gerektiği konusunda ortak bir bilinç oluşturmak gerekiyor. Okul çağındaki evlatlarımıza temiz çevre bilincini kazandırmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Çevre duyarlılığı konusunda öğrencileri teşvik amacıyla düzenledikleri “Ambalaj atığı toplama” ve “Atık pil toplama” kampanyalarına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gül, kampanyaya destek veren tüm okullara ve öğrencilere teşekkür etti.

Ardından Ambalaj Atığı Toplama Kampanyası’nda ilk üç sırayı alan Mimar Sinan Ortaokulu, Mimar Sinan İlkokulu ve Fatih Sultan Mehmet İlkokulu idareci ve öğrencileri ile Atık Pil Toplama Kampanyası’nda ilk üçe giren Bahçelievler İlkokulu, Mimar Sinan İlkokulu ve Danişmend Gazi İmam Hatip Ortaokulu idareci ve öğrencilerine çeşitli ödüller verildi.

Kısa adı TAP olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile Çorum Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında 1 Ekim 2017 tarihinde başlayıp 30 Nisan 2018 tarihinde sona eren Atık Pil Toplama Kampanyası’nda kentteki 71 okul tarafından toplam 2593 kg atık pil toplandığı öğrenildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim