Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Oğuzlar İlçesinde kurulan Ceviz Paketleme Tesisi’ni ziyaret ederek, Oğuzlar Ceviz Üreticileri Tarımsal Birliği Başkanı Oğuz Hantal ve ceviz üreticileriyle bir süre görüştü.

Ceviz Üreticileri Birliği Başkanı Hantal, “Oğuzlar 77” cevizinin marka değerinin artırılması ve tüketiciye daha yüksek standartlarda ulaştırılması amacıyla ceviz işleme ve paketleme tesisi kurduklarını bildirdi.

Verilen bilgiye göre; Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) verdiği hibe desteğiyle Oğuzlar Ceviz Üreticileri Tarımsal Birliği tarafından 2 dönüm alan üzerine ceviz işleme ve paketleme tesisi kuruldu. 400 bin liraya mal olan ve 600 metrekare kapalı alana sahip olan tesiste günlük 50 ton ceviz işlenecek.

Tesisin hayata geçmesi ile birlikte coğrafi tescilli Oğuzlar cevizinin değerinin daha da artacağını ve üreticinin emek verdiği ürününü hakkıyla değerlendireceğini dile getiren Hantal, “Tesisimiz ceviz işleme, ayıklama ve paketleme ünitesi olarak hizmet verecek. Bu tesisi Oğuzlar ve ceviz üreten bölge halkının hizmetine sunmaktan son derece mutluyuz. Yeni sezonda hizmete geçecek şekilde tesisimizin kurulumunu tamamlayarak hazırlığımızı yaptık. Tesisimizin hayata geçerek hizmet verme aşamasına gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız ise ceviz üreticilerinin sorunlarının çözülmesi, Oğuzlar 77 cevizinin tanıtılması ve hak ettiği değeri görmesi, üretimin yaygınlaşması ve üreticilerin refah düzeyinin artırılması noktasında üzerlerine düşen görevi her zaman yapmaya hazır olduklarını bildirerek, böyle bir tesisi ilçeye kazandıran birlik yönetimine teşekkür etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim