Referandum çalışmaları kapsamında Arifegazili Köyü'ne gelen AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu'ya, BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler'e, İlçe Başkanı İlyas Özkan'a, meclis üyelerine ve kadın kollarına teşekkür eden AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ünal Cevizci, “Rabbim bir daha bu millete 15 Temmuz'ları yaşatmasın" dedi.

Arifegazililerin kararını verdiğini ve Pazar günü yeni bir rekor için evet diyeceğini belirten Cevizci, "16 Nisan'da yapılacak referandum Türkiye'nin geleceği için önemli. Türkiye'mizin gücüne güç katmak için 16 Nisan'da Evet diyeceğiz" dedi.

Arifegazili'ye yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da "1.000 Dekar tarım arazisini sulayacak Arifegazili Göletimizin Planlama ihalesi 12 Ocak’ta yapıldı, çalışmalara başlanıyor.

2015 yılında Sungurlu-Arifegazili’ye İçme Suyu Deposu, Terfi Binası, Çocuk Oyun Grupları ve Sağlık Ocağı bakım ve onarımını sağladık.  2015 ve 2016 yıllarında Sungurlu-Arifegazili’ye yaklaşık 15 Bin m2 Kilitli Parke taşı döşenmesini sağladık. 2016 yılında İl Özel İdaremiz Sungurlu-Arifegazili Köyü Yer Üstü Sulama Tesisi (3 adet Sulama Bendi ve Açık Kanal) yapımını sağladık. 3 Şubat’ta ihalesini yapılan 78 Köye Beton Parke Taşı Döşeme Yapım İşi kapsamında Arifegazili Köyümüze Kilittaşı yapımı sağlanacaktır. Sungurlu - Arifegazili Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 300 Başlık (50x6) Süt Sığırcılığı için 1,2 Milyon TL Proje desteği sağladık. İller Bankası SUKAP kapsamında Sungurlu-Arifegazili’nin İçme Suyu Tesisi tamamlandı. 791 Bin TL. Sungurlu-Arifegazli’nin Taşkın Korunması ve Onarımını sağlayarak yerleşim yerlerimizin sel baskınından korunmasını sağladık. 1,1 Milyon TL" dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ünal Cevizci ve Arifegazili Dernekler Başkanı Mehmet Onan, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'ya tablo ve saat hediye etti.

Toplantı sonrası Cevizci, toplantıya katılanlara çeşitli ikramlarda bulundu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim