Bursiyerler, yönetim kurulu üyeleri, işadamları, çeşitli Çorumlu bürokrat ve siyasetçilerin katıldığı kahvaltıda konuşan ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karaca, kültür ve sanatın başkenti, boğazın incisi İstanbul’un yükselen değeri Beşiktaş’tan seslendiğini belirterek kendilerine bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Murat Haznedar’a teşekkür etti.
15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülke olarak sıkıntılı günler geçirdiklerini, ÇESİAD olarak bu süreçten etkilendiklerini ve bugüne kadar STK’ların siyaset üstü kurumlar olduğu felsefesi ile hareket etmelerinin ne kadar doğru olduğunun 15 Temmuz’dan sonra ortaya çıktığını anlatan Mehmet Karaca, “Türkiye’de bizim gibi faaliyet gösteren 863 tane dernek ve vakıf kapatıldı. Biz ÇESİAD olarak çok şükür dimdik ayaktayız. Bu da bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Fakat bu olumsuz etkilere rağmen bursiyer sayımızı azaltmadık aksine yüzde 30 artırarak yolumuza devam ediyoruz. İnşallah sizlerin sayesinde İstanbul’da Çorumlular olarak daha da güçleneceğiz.
Sevgili gençler, memleketimize ve doğduğumuz topraklara vefa borcumuzu ödemek için projeler üretiyoruz. Bu projelerin başında siz gençlerin eğitim öğretim noktasında donanımlı sosyal ve aktif bir öğrencilik hayatı geçirmeniz özgüveni yüksek misyon ve vizyon sahibi bireyler haline getirerek memleketimize ve ülkemize değer katmaktır.
Sevgili gençler, hepiniz Anadolu’dan buralara okumak için geldiniz. Üniversiteler ne kadar ilim irfan yuvası ise bir o kadar da illegal örgütlerin tuzağındasınız. Yabancı ideolojilerin sizi birbirinize düşman etmesine izin vermeyin. Masalarda ya da duvarlarda yazılmış size ait olmayan içi boş sloganlar sizi bir yere götürmez. Sizlere bir gelecek sunamaz. Hepinizi birlik ve beraberlik içinde sadece ama sadece okumaya, iyi bir eğitim alarak vatana millete ve ailenize hayırlı bir evlat olmaya davet ediyorum” dedi.
Aralarına yeni katılan öğrencilere ÇESİAD’ı sadece burs veren bir dernek olarak görmemesi, onlara sahip çıkan, koruyan ve kollayan bir aile kurumu olduğunu söyleyen Karaca, “Buradan bütün hemşerilerime sesleniyorum, kapımız herkese açık ÇESİAD herkesi kucaklayan bir cemiyettir. Sizleri de aramızda görmekten memnun oluruz. Bu nazik davetimizi kırmadığınız için hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim