Hafta sonu yapılan kahvaltıda işadamları, bürokratlar, sanatçılar ve öğrencilerden oluşan geniş bir katılımcı kitlesi yer aldı. ÇESİAD Başkanı Mehmet Karaca, 10 yıl önce memleket sevdalısı iyi insanların biraraya gelerek kurdukları derneğinin Çorum’u tarihini, kültür, gelenek ve göreneklerini her platformda tanıtmak amacı doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.
Bunun yanında ülkeye ve millete faydalı bireyler yetiştirmek amacıyla üniversitede okuyan gençlere burs imkanı sağladıklarını, gençlerin kültürel ve sanatsal projelerini desteklediklerini söyleyen Karaca, “Dünya devletleri arasında yerini alan güçlü bir Türkiye için gelecek nesillere yatırım yapıyoruz. Geleceğe güvenle bakıyoruz. İstanbul’da öğrenim gören Çorumlu öğrencilerimize sahip çıkmak, onların sıkıntılarını hafifletmek en büyük hedefimiz. ÇESİAD birçok güzellikleri barındıran Çorum’un ortak değeridir” dedi.
Tarih boyunca birçok imparatorluklar kurulan Çorum’un turizmden hak ettiği değeri alamadığını dile getirerek ülkeye büyük ölçüde fayda sağlayan ilimizin STK’ların önemini geç farkettiğini ama henüz birşeyin kaybedilmediğini kaydeden Karaca sözlerini şöyle sürdürdü: “Azmimiz ve karalılığımız sayesinde bütün zorlukları sizlerle birlikte aşacağımıza inanıyorum. ÇESİAD’ın varlık amacı birlik, beraberlik ve tanıtımdır. Tabi bu arada faaliyetlerimizin önünü kesmeye çalışan çevreler oldu. Biz yılmadan yolumuza devam ettik. Çünkü bizim, doğduğumuz topraklara vefa borcumuz var. Her türlü eleştirilere açığız. Fakat Çorum’a ve Çorumluya faydası olmak şartıyla. Biz ÇESİAD olarak sadeliği seviyoruz. Gösteriş ve riya ile asla işimiz yoktur. Birlik ve beraberlik paylaşma duygusu gelişmeden olmaz. Hatta STK’lar toplumsal huzurun baş aktörü olmalıdır. Çorumlu, düne kadar kendini izah edemeyen, hakkı olanı alamayan, istenmeyen toplumdu. Ama şuan bilgi ve teknoloji çağındayız. Yeni nesil araştırıyor, okuyor, dünyayı takip ediyor. Buradan hemşerilerimize sesleniyorum. Kendinizi Çorum’a ait hissediyorsanız kapımız herkese açık. ÇESİAD herkesi kucaklayan bir cemiyettir. Sizleri aramızda görmekten memnun oluruz”
Sohbet şeklindeki kahvaltıya sosyal medyada “Çorumlu Amir” olarak tanınan internet fenomeni de katıldı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim