Ceritoğlu, Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko'nun davetine icaben Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 137. Genel Kurulu Toplantısı’na katılmak üzere Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın heyeti ile birlikte, St. Petersburg’a gitti.

Heyette Ceritoğlu’nun yanı sıra; AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Naci Bostancı, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Milletvekilleri ve Meclis görevlileri de hazır bulundu.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde bulunan Ceritoğlu, 137. Genel Kurulun, Expo Forum'da gerçekleştirilen açılış törenine iştirak etti. Genel Kurulun açılış konuşmasını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptı.

Parlamentolararası Birlik (PAB) 137'nci Genel Kurulu dolayısıyla Rusya’da bulunan Kahraman, burada çeşitli temaslarda bulundu.

Rusya’da Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan meclis başkanları ile birlikte Astoria Otel’de TÜRKPA toplantısı düzenledi.

CERİTOĞLU, PAB GÜVENLİK KOMİTESİNE SEÇİLDİ

Ceritoğlu’nun, yapılan PAB genel kurul toplantısında IPU Barış ve Uluslararası Güvenlik Komitesine seçildiğinde dolayı böylece yurtdışı dünya kuruluşu olan PAB’da Türk delegasyonu olarak görev almış oldu.

Ceritoğlu, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 137. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Türkiye’de e-ticaret ve e- eğitimde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“TEKNOLOJİ AMAÇ DEĞİL ARAÇTIR”

Teknolojinin amaç değil araç olduğunu hatırlatan Ceritoğlu, “Teknoloji doğru kullanıldığı zaman faydalıdır. Bunun için kadınlarımızı ve gençlerimizi teknoloji bağımlısı değil kullanıcısı yapmak bizim görevimiz “ dedi.

Özellikle eğitimin teknolojinin en çok kullanılması gereken alanlardan biri olduğuna vurgu yapan Ceritoğlu, eğitimde teknolojinin anlamayı kolaylaştırdığını, pek çok konuyu somutlaştırdığını ve bilgiye en hızlı ulaşma imkânı sağladığını kaydetti.

“KADINLARIMIZI TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINDAN KORUMALIYIZ”

Kadınların Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaları için yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunan Ceritoğlu, “Kadınlarımızın teknoloji ile tanışırken, yaratıcılık, eğitim, ticaret, eleştiriler düşünme, işbirliği yapma, sosyalleşme ve bilgiye ulaşımları artarken, her şeyde olduğu gibi fazla kullanımı bağımlılığa yol açabilir. Kadınlarımızı olabilecek bu teknoloji bağımlılığına yakalanmalarını önlemek için gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim