Akademisyen Ceren Damar Şenel’in Balgat Kampüsü’nde yapılan anma programına annesi Feyzan Damar ile birlikte baba Mustafa Damar, eşi Levent Şenel, arkadaşları ve sevenleri katıldı. Anma programında Ceren Damar Şenel’in çocukluğu, gençliği ve meslek hayatını anlatan video ve fotoğraf gösterimi yapıldı. Akademisyen Ceren Damar Şenel’in özgeçmişinin okunduğu programda bir konuşma yapan arkadaşı Araştırma Görevlisi Hilal Düzenli ise tüm salonu gözyaşlarına boğdu. 
Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Çoğun, Ceren Damar Şenel öğretmenin anısını her zaman yaşatacaklarını belirterek; “Ceren’in acısı içimizde eksilmedi. Ceren öğretmen ülkemizde değişik konuları başlattı. Bunlardan bir tanesi eğitim konusundaki doğruluk, dürüstlük ve meslek etiği bilinciydi. Hiç kimsenin acısı, acılı ailesi kadar olamaz. Üniversite olarak Ceren’in gönlümüzdeki kıymeti hiç eksilmedi. Ülkemiz bu konuya duyarlılık gösterdi ve ülkemiz Ceren’i ‘eğitim şehidi’ olarak kabul etti. Bu böyle de devam edecek. Artık böyle şehitlerin olmasını da istemiyoruz. Ceren tek başına yeter. Ülkemizde menfur saldırılar olmasın, haksız yere insanlar ölmesin, eğitimcilere karşı saldırılar olmasın istiyoruz. Elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu. 


“BEN YOLUMU BULAMIYORUM” 
Araştırma Görevlisi Hilal Düzenli ise Ceren ile anılarını paylaştı. Odasında hala ‘Ceren’in odasındayım’ yazılı bir not olduğunu anlatan Hilal Düzenli, “Bugün 1 yıl oldu. Ceren her sabah çayını alıp odama gelirdi. 1 yıldır Ceren’in gelmesini bekliyorum. Ceren’in bardakları hala çay ocağında duruyor. Otoparka girdiğimde her sabah onun arabasını arıyorum. Odamda hala ‘Ceren Damar’ın odasındayım’ diye bir not var. Çünkü onun odasına gittiğimde kapıma asıyordum. Bu eksikliğin tarifi anlatılabilir değil. Ceren o kadar akıllıydı ki araba kullandığım sırada yolu kaçırınca ben onu arardım. Telefondan bana yolu tarif ederdi. Ceren yokken ben yolumu bulamıyorum. 1 Ocak 2019’da telefonla konuştuğumuzda ‘Doktora yeterlilikle ilgili çok tedirginim’ demiştim. Bana, ‘Hilal, sen başarırsın. Merak etme’ dedi. Ceren giderken de beni düşünüyormuş. Onu tanıdığım için çok mutluyum” ifadelerini kullandı. 


“İLAHİ ADALETİ BEKLİYORUZ” 
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Mollamahmutoğlu ise beşeri adaletin kimseyi tatmin etmediğini, ilahi adaleti beklediklerini söyledi.
Çorumlu akademisyen Ceren Damar Şenel’e ithafen öğrenciler tarafından yazılan notların okunduğu törenin ardından Şenel’in fakülte içindeki odasının önüne karanfiller bırakıldı. Feyzan Damar’ın karanfil bıraktığı sırada, “Annem, kuzum sen buralara mı dokundun, buralara ellerin değdi senin kuzum” diyerek Ceren Damar Şenel’in masasına, kitaplarına, kalemlerine dokunduğu dakikalar duygusal anlar yaşandı.
(İHA)

Editör: TE Bilisim