Çorum’da Ankara yolu üzerinde faaliyetlerini sürdüren Karataş Otomotiv’in FİAT Bölge Bayii’sinin açılışına katılan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu yeni yatırımın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek, “Yaklaşık 30 yıldır tanıdığımız Karataş ailesi bizim markamıza değer katacak” dedi.
Çanakkale şehitleri ve son zamanlarda yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimiz ile geçtiğimiz ay kaybettikleri Mustafa Koç’u rahmet ve minnetle anarak sözlerine başlayan TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu, firma olarak 2015 ve 2016 yılında çok hareketli ve tarihi bir dönem geçirdiklerini, 1.5 milyar Dolarlık yeni bir yatırıma imza attıklarını, bu kapsamda üretimi yapılan Fiat Egea’nın Avrupa’da yılın otomobili seçildiğini, dünyanın en önemli fuarı olan Cenevre Otomobil Fuarı’nın da yıldızı olduğunu söyledi.
Ürettikleri araçların yüzde 70’inin geliştirilmesinde Türk mühendislerin payı bulunduğunu ve bunun bir gurur kaynağı olduğunu söyleyen Eroldu, “Bugün satış ve servis ağı yaygınlığı bakımından Fiat ile Türkiye’de ilk üç marka içerisinde yer alıyoruz. Tüketiciye en yakın markalardan biriyiz. 2015 yılsonu itibarıyla Fiat bayi teşkilatında çalışan sayımız 5 bin 500 kişiyi buluyor. Bu rakam bizim ne kadar büyük bir aile olduğumuzu gözler önüne seriyor” dedi.
Konuşmasında, Fiat’ın Çorum ve civar bölgesinde yaklaşık yüzde 10’luk pazar payı ile önemli bir potansiyel taşıdığını ifade eden Eroldu, Karataş Otomotiv’in güncel satış performansı ile daha büyük hedeflere ulaşacağına inandığını belirtti. Otomotiv sektöründe sevda ve aşkın lazım olduğunu ve sektörde 40. Yılında olan Karataş Otomotiv’de de bunu gördüklerini anlatan Eroldu, 1986’dan beri tanıdıkları Karataş ailesinin markalarına değer katacağını, Çorum’da kişi başına düşen araç sayısının ülke ortalamasından fazla olması sebebiyle kendilerine önemli görevler düştüğünü, bölgedeki potansiyellerini Karataş Otomotiv ile geliştirmek istediklerini vurguladı.
TOFAŞ CEO’su Eroldu, “Hayat boyu Fiat” prensibinden hareketle 5 yıl ve 100 bin kilometre garanti verdikleri Egea’nın Sedan modelinden sonra Hatchback ve Station Wagon modellerine de büyük talep bulunduğunu, bu talebe yetişmek için 2 bin kişi daha istihdam ederek 3 vardiyaya geçtiklerini, yeni modellerin Mayıs ve Eylül 2016’da da Türkiye’de satışa sunulacağını sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim